Когато става въпрос за най-бързо ускоряващи електромобили, обикновено се сещаме

...
Когато става въпрос за най-бързо ускоряващи електромобили, обикновено се сещаме
Коментари Харесай

Студенти създадоха карбонов болид, който постави нов рекорд за скорост

Когато става въпрос за най-бързо ускоряващи електрически автомобили, нормално се сещаме за хърватското знамение Rimac Nevera и Tesla Model S Plaid. И двете машини са способни на " спринт " от 0 до 100 км/ч за по-малко от две секунди, тъй че ни е малко мъчно да си представим по-добро достижение.
 Мак Ръдърфорд и независимият му околосветски полет, с който сложи Рекорд на Гинес
Да прелетиш самичък към света, когато си единствено на 17

Приключението на Мак Ръдърфорд за Рекорд на Гинес

Е, става известно, че не би трябвало да се заричаме, тъй като има такова. То е дело на група студенти от университета в Щутгарт, които са конструирали мини електрически болид, тежащ нищожните 173 кг.

Машината, чиято структура в огромната си част е построена от въглерод, е основана от екип от 20 души, наименуван Green Team, и има без значение окачване, карбонови джанти и малко скучното и необичайно име E0711-11 EVO . По-важни обаче са техническите спецификации на този мини електрически болид, написа автомобилното издание Motor1.
 Снимка 590801

E0711-11 EVO има четири електромотора във всяка една от главините на колелата, които създават комбинирана мощ от 241 к.с. Всички те се зареждат от батерия с потенциал 7.67 кВч, която се охлажда чрез въздушния поток, с цел да се спестят непотребни килограми.
 Снимка 590804

В последна сметка " колата " е съумяла да сложи нов връх на Гинес, ускорявайки от спряло състояние до 100 км/ч за умопомрачителните 1.461 секунди на тестовото трасе на Bosch в Ренинген, Германия.
 Снимка 590802

Трябва да признаем, че видеото не е изключително впечатляващо, само че си даваме сметка, че е извънредно мъчно да се снима сходно показване, тъй като човек просто мига и всичко е завършило. За съпоставяне, болидът на студентите от Щутгарт е доста по-бърз от спортните коли в шампионата Formula E, на които същото ускоряване им лишава " цели " 2.8 секунди.
 Макс Верстапен, Honda E и какво прави водач от Формула 1 в малък градски електрически автомобил
Какво е общото сред Макс Верстапен и дребен градски електрически автомобил

Honda показа специфична серия, в чиято разработка е взел участие първенецът от сезон 2021

Има ли нещо, което може да е по-бързо от E0711-11 EVO? Единствената опция съгласно нас е някой електрически драгстър. Казвайки това, се сещаме, че през март точно подобен драгстър съумя да запише време от 7.48 секунди на класическата мил отдалеченост от четвърт миля или 402 метра, развивайки терминална скорост от 325.89 км/ч. Според нас подобен двубой сред двете би бил повече от впечатляващ.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР