7 досадни такси за банкови сметки, за които да внимавате

...
Когато става въпрос за банкови сметки, не всички опции са
Коментари Харесай

Когато става въпрос за банкови сметки, не всички опции са еднакви. Например, има спестовни сметки, които идват с много по-високи лихви от други. Или много разплащателни и спестовни сметки ще предлагат изгодни бонуси при регистрация или други предимства на новите притежатели на сметки. Има дори изцяло онлайн банкови сметки, които нямат достъп до физически местоположения.

Но без значение какъв тип сметка търсите, важно е да следите за досадни такси за сметка. Въпреки че таксите, начислявани от банките и финансовите институции, обикновено са малки - средно няколко долара - те обикновено не са необходими и ако не сте внимателни, те могат бавно да източат вашите трудно спечелени пари.

И като се има предвид, че постоянната инфлация оказва отрицателно въздействие върху финансите на много хора в момента, е особено важно да избягвате ненужните разходи, ако можете. Колкото повече пари можете да държите в сметката си, толкова по-добре.

Научете повече за най-добрите опции за високодоходни спестовни сметки тук сега.

7 досадни такси за сметка, за които да внимавате < /h2>

Ако искате да се предпазите от ненужни банкови такси, внимавайте за тези седем досадни такси.

Такси за поддръжка

Таксите за поддръжка се начисляват от някои финансови институции, за да покрият разходите за управление на вашия акаунт. Тези такси обикновено се прилагат на месечна база и сумите може да варират в зависимост от вида на акаунта, който притежавате. Но в повечето случаи тези такси не са необходими — и могат да се натрупват с течение на времето.

За да избегнете тези такси, помислете дали да изберете сметка без такси за поддръжка или да поддържате минимално салдо, както се изисква от вашата банка . Има много опции, от които да избирате, включително високодоходни спестовни сметки, които предлагат проценти между 4,5% до 5% или повече в момента, така че сравнете избора си и намерете най-подходящия.

Започнете и проучете най-добрите високодоходни проценти по спестовни сметки, достъпни за вас сега.

Такси за предсрочно теглене

Сертификатите за депозит (CD) са популярни средства за спестяване, които предлагат по-високи лихвени проценти, но идват с фиксирани условия. Ако изтеглите средства от CD преди датата на падежа му, вероятно ще се сблъскате със санкции за предсрочно теглене - които могат да варират значително в зависимост от акаунта на CD, който изберете.

За да избегнете тази такса, планирайте инвестициите си, за да сте сигурни, че няма да имате нужда от парите, докато компактдискът не падне. Или помислете за изграждане на стълба на CD, така че да имате периодичен достъп до средства, без да се сблъсквате със санкции за предсрочно теглене.

Такси за ранно закриване на сметка

Може да откриете, че трябва да закриете сметка по-рано от очаквано — и това също може да доведе до ненужни такси. Някои банки налагат такси за предсрочно закриване на сметка, ако закриете сметка малко след откриването й. За да избегнете тези такси, проучете правилата и условията, преди да отворите нова сметка или помислете за дългосрочни отношения с банката.

Прекалено високи такси за теглене

Спестовните сметки са предназначени да насърчават редовните навици за спестяване, но често имат ограничения за броя тегления, които можете да направите за един месец. Ако превишите разрешения брой тегления, вашата банка може да наложи прекомерни такси за теглене. Това важи както за обикновените, така и за спестовните сметки с висока доходност, така че внимавайте.

За да сведете до минимум този риск, планирайте тегленията си стратегически или пазарувайте и намерете спестовна сметка с висока доходност, която предлага първокласни лихвени проценти без ограничения за вашите тегления. Има много опции, от които да избирате, включително многобройни, предлагани от онлайн банки.

Разберете какво бихте могли да спечелите с най-високодоходна спестовна сметка в момента.

Такси за превод

Когато прехвърляте средства между различни сметки или финансови институции, някои банки може да начисляват такси за превод. Тези такси могат да се увеличат, ако често местите пари или добавяте средства към спестяванията си много пъти на месец. В много случаи може да е по-добре да изберете акаунт без тези видове такси, но ако не можете да ги избегнете, обмислете използването на опции за онлайн превод или алтернативни методи на плащане, за да намалите разходите.

Такси за неактивност

Вярвате или не, някои акаунти може да ви таксуват, че не ги използвате често. Таксите за неактивност наказват притежателите на акаунти, ако оставят акаунтите си неактивни за продължителни периоди. За да предотвратите начисляването на такива такси, поддържайте редовна активност в сметките си, дори ако това е обикновен депозит или теглене, и помислете за консолидиране на сметки, които вече не използвате активно.

Минимални такси за баланс

Много сметките изискват да поддържате минимален баланс, за да избегнете месечни такси. Ако салдото по сметката ви падне под този праг, може да се сблъскате с минимални такси за салдо.

За да избегнете тези такси, изберете акаунт без изискване за минимален баланс. Ако търсите специално спестовна сметка, има опции за спестявания с висока доходност, които са без такси или имат минимални изисквания за баланс.

Изводът

Да сте наясно с досадните такси по сметката е жизненоважно за запазването на вашите трудно спечелени пари и поддържането на контрол върху личните ви финанси. Като разберете тези такси и възприемете интелигентни финансови практики, можете да се предпазите от ненужни такси, позволявайки на вашите спестявания и инвестиции да растат по-ефективно. И не забравяйте да сравнявате различни опции за акаунти, да четете дребния шрифт и да бъдете бдителни срещу всякакви скрити такси, които могат да възникнат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР