Когато става дума за , мнозина от нас си представят

...
Когато става дума за , мнозина от нас си представят
Коментари Харесай

Във Венеция раздават на туристи водни пистолети срещу чайките

Когато става дума за, мнозина от нас си показват базиликата " Сан Марко ", Канале " Гранде " и годишния карнавал в целия им искра и неподправена сантиментална атмосфера. Ако сменим идеалистичната гледната точка за миг обаче, може да установим, че градът е цялостен с туристи, чистотата не постоянно е на равнище, а чайките прелитат застрашително над главите на туристите.

Присъствието на чайките в известния град става все по-проблематично през последните няколко години. Наскоро случай, в който грабливата птица сграбчи сладолед от туристка, до момента в който тя върви през площад Сан Марко, доби особена известност, оповестяват от „ Гардиън “.

Макар сцената да е изключително занимателна за локалните зяпачи, асоциацията на хотелиерите във Венеция се задейства да провежда семинар, с цел да излезе с хрумвания за въздържане на крадците на храна.

От асоциацията кроят проекти за отбиване на „ нападателните и досадни “ чайки, макар че някои хотелиери към този момент поемат нещата в свои ръце, като доставят гостите с револвери, с цел да стрелят с вода по грабливите птици.

Големите птици, които се събират към известната туристическа точка на площад Сан Марко и в многото богато украсени балкони на града, основават главоболия на хотелиерите от години, пишат от " Евронюз ".

„ Една чайка отлетя с цяла пържола, тъкмо когато сервитьорът подвигна капака от чинията, с цел да я сервира “, споделя пред " Таймс " Енрико Мацоко, управител на четиризвезден хотел.

Добре прочут факт е, че грабливите птици изтръгват от ръцете на туристите сладолед, кроасани и сандвичи, както и чупят чаши и чинии. Чайките са изключително хитри, защото изчакват хората да станат от масата си, с цел да отидат до бюфета и в този миг сграбчват набелязаната си плячка.

„ Принудени сме да се намесваме непрестанно, като сменяме покривки, чинии и чаши, които те постоянно чупят. Някои клиенти се смеят на това, само че други се ядосват доста “ - споделя Франческо Боемо, специалист по хигиена и околна среда.

Сред различните разновидности за справяне с казуса, са да се наемат подготвени соколи, които да гонят чайките или нашествениците да да бъдат изпъждани със звуци или миризми, които не им харесват. Първият вид е опитван от някои хотелиери, само че в последна сметка бил отритнат като прекомерно безценен.

Така два хотела демонстрират креативност, като доставят гостите, които сядат навън, с водни револвери – всeки, от които е оранжев, откакто орнитолози ги твърдят, че чайките не понасят този цвят.

„ Веднага щом видят револверите, те отлитат “, споделя пред италианската преса Паоло Лоренцини от хотел Gritti. " Дори не е нужно да ги употребявате, просто би трябвало да ги държите на масата, с цел да бъдете сигурни, че чиниите ви ще останат цялостни. "

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР