Когато стане топло, правилната защита от неприятното изпотяване отново се

...
Когато стане топло, правилната защита от неприятното изпотяване отново се
Коментари Харесай

Дезодорант или антиперспирант - какво да изберем срещу потене

Когато стане топло, вярната отбрана от неприятното изпотяване още веднъж се трансформира в тематика на дневен ред. Всеки от нас има желан артикул, който употребява, само че резултатът от него не всеки път оправдава упованията ни. Затова е добре да знаем малко повече по тематиката.

На първо място е фактът, че има разлика сред дезодорантите и антиперспирантите от позиция на функционалността, която извършват.

Антиперспирантите блокират потните жлези и по този метод понижават изпотяването. Основната им съставна част в множеството случаи е алуминиев хлорид или други алуминиеви съставни елементи, които сполучливо извършват тази задача. Препоръчва се нанасянето им да става вечер, с цел да могат да подействат. Ефектът им продължава в границите на 24 часа.
 Снимка 483143

Дезодорантите пък само обезвреждат неприятната миризма , която е резултат от контакта на потта с бактериите, които живеят под мишниците ни. Тези артикули са най-вече въз основата на алкохол, който основава по-киселинна среда и по този начин унищожава бактериите. Нанасят се заран и работят до 24 часа.

При избора си сред двата продукта би трябвало да се водим най-много от това дали се потим прекалено, или не . Разбира се, в случай че изберем антиперспирант, ще получим и двата резултата в едно - понижаване и на изпотяването, и на неприятната миризма. Затова този артикул е по-препоръчителен за топлите месеци, написа Business Insider.
 Снимка 483141

Това, което би трябвало да имаме мислено обаче, е, че продуктите с алуминий не са целесъобразни за хора с проблеми с бъбреците и черния дроб, които го извеждат от организма. Но към този момент на пазара има огромно многообразие от артикули и можем да изберем подобаващия без наличие на алуминиеви соли.
 Жълтите петна, белите тениски и за какво остават след изпотяване
Защо остават жълти петна по белите ни тениски

Потта ли е главният провинен

А в случай че имаме огромен проблем с изпотяването, просто може да комбинираме дезодорант с антиперспирант за оптимален резултат . Много е значимо да пием задоволително вода и да носим облекла от естествени материи, които не провокират в допълнение изпотяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР