Когато стане дума за проблем с красота и особено за

...
Когато стане дума за проблем с красота и особено за
Коментари Харесай

Пет природни лечебни средства срещу загубата на коса

Когато стане дума за проблем с хубост и изключително за загуба на косата ни, сме изключително тревожни. Напълно разбираемо - косата има голямо значение за образа на лицето ни. Добрата вест е, че към този момент не би трябвало да се прибавят химически вещества към листата с способи за справяне със загубата на коса. 

Най-ранните писмени свидетелства за естествен лек за косопад датират от времето на античните египтяни. За справяне с косопад те предписвали необикновена композиция от билки: примес от стоманен оксид, лук, алабастър, мед и скотски мазнини. 

През вековете търсенето на натурални лекове нараства и надлежно проучванията в тази посока също напредват значително. Днес ви представяме пет елементарни продукта (без скотски мазнини), които можете сами да опитате, с цел да помогнете на личната си коса. 

Сок от лук  

В малко изследване, оповестено в списание за дерматология, 20 от 23-те души, които се подложили на опит, като третирали със сок от лук скалповете на главите си два пъти дневно в границите на шест седмици, постигнали очевиден резултат от прераждане на косата. Изследователите считат, че флавоноидите могат да имат и сериозен антивъзпалителен резултат. 

Люти чушки  

Добавка на капсаицин, съединението, което прави чушките люти, бе открито, че подтиква растежния фактор на косата след петмесечна дейна приложимост. В проучване, оповестено в Growth Hormone & IGF Research, се споделят прелестни резултати, до които са достигнали хората, подложили се на опит, в който са взимали по 6 мг от добавка на ден. Може да говорите с вашия доктор за включване на добавка в диетата ви или да опитате с включването на повече пикантни предписания в менюто си.  

Градински чай, розмарин и алое вера  

Градинският чай е потвърдено средство за увеличение плътността на косата. Розмаринът относително неотдавна е потвърден като сериозен стимулант на растежа на косата, а алое вера се употребява за поощряване растежа на косата в продължение на епохи. Аз от персонален опит мога да споделя по какъв начин с масажиране на скалпа с млякото от нарязани скилидки чесън съумях да възстановя позагубената си след бременността коса. Малко неприятно мирише, като се намокри по-късно косата, само че единствено за няколко седмици започнаха да порастват бързо доста от изгубените косми и в последна сметка си върнах хубавичко коса от времето преди раждането. 

Всъщност вие просто може да комбинирате някои от гореспоменатите лечебни средства и да получите маскимален резултат и красива коса още веднъж.:)
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР