Когато стане дума за блокчейн технология, повечето хора веднага започват

...
Когато стане дума за блокчейн технология, повечето хора веднага започват
Коментари Харесай

Бизнесите, които ще спечелят от блокчейн, извън контекста на криптовалутите

Когато стане дума за блокчейн технология, множеството хора незабавно стартират да мислят за биткойн или като цяло за криптовалутите. Истината е, че това, което преди време беше достъпно  да малцина криптофенове, през днешния ден се трансформира в одобрена и сполучлива технология с капацитета да преобърне икономическия живот напълно.
 Снимка 595325
Източник:

" Все повече интернационалните компании се концентрират върху тази технология и пробват къде сполучливо, къде не толкоз, да изпулват блокчейн ", споделя пред Money.bg проф. Алфред Таудес, който е началник на Изследователския институт по криптоикономика на Виенския икономически университет ().

Кога и за кои компании блокчейнът е най-подходящ

Блокчейн технологията се развива изключително бързо, като се употребява от ден на ден за подобренията в потреблението на сила и скоростта. При тези две действия тази към момента нова технология е съдействала за значима смяна.

" Времето, когато блокчейн се загатваше единствено в подтекста на биткойн и други криптовалути, от дълго време отминаха. Днес тази технология се употребява в най-различни промишлености ", акцентира професор Таудес.
 Блокчейн и бъдещето на бизнес платформите
Блокчейн и бъдещето на бизнес платформите

Компаниите са длъжни да дават отговор на изменящите се потребности на своите клиенти

Блокчейн дава доста и изключителни благоприятни условия за опростяване, автоматизация и нараснала надеждност за от ден на ден компании. Това са най-вече компании от света на финансите, енергетиката, банки, брокери на недвижими парцели, вериги за доставки и даже търговци на творби на изкуството.

" Най-просто казано, технологията основава цифрово показване на активи като акции, да вземем за пример. И тези активи могат да се търгуват доста по-бързо и в по-малки размери въз основа точно на блокчейн ", споделя Таудес.

Блокчейнът играе значима роля в енергийния бранш като основа на " peer-to-peer " търговията с електрическа енергия, където потребителите могат да бъдат и снабдители на сила. Това са да вземем за пример със лични фотоволтаични съоръжения, които да търгуват с сила.

Блокчейн технологията е от значително значение и за електронната подвижност, да вземем за пример за несъмнено зареждане на транспортни средства, употребяващи разнообразни инфраструктури.

" Всеки бизнес, в който би трябвало да се обменят чувствителни данни с други компании, е за предпочитане това да не се случва посредством централизирани пътища. Тогава блокчейнът е верният избор на технология ", добавя крипто специалистът.

Технологията остава доста значима за криптовалутите

Така наречените стейбълкойни са криптовалути, които са обвързани с обичайни активи като щатския $. Те построяват основата на " децентрализираното финансиране " - отворени протоколи, които оферират опция на финансовите услуги.

В множеството случаи блокчейнът и свързаната с него криптовалута са толкоз тясно свързани, че не би трябвало да се разискват поотделно. Блокчейнът на най-популярната криптовалута в света - биткойнът, стои в самата й основа, а предназначението й е да я поддържа.
 Защо Китай тихомълком построява блокчейн платформа?
Защо Китай тихомълком построява блокчейн платформа?

Тя се назовава Blockchain-based Service Network
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР