Когато сме в такива исторически тежки кризисни моменти, много е

...
Когато сме в такива исторически тежки кризисни моменти, много е
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Църквата и вярата винаги са ни крепели и са ни давали посока

Когато сме в такива исторически тежки спешни моменти, доста е значимо един глас, който има акустиката и на небето, да звучи, да води нанякъде и да подсказва каква е посоката. Това сподели медийният специалист доцент Георги Лозанов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според някогашния ръководител на Съвет за електронни медии фактът, че толкоз доста хора пожелаха да отдадат респект към паметта на Негово Светейшество, значи, че българите имат потребност от нравствен лидер.

Църквата е част от настоящето общество. Присъщо за нея е да се бори против насилието и да пази свободата. „ Това разделяне в актуалния свят, което върви в обществото, минава и през църквата. И е доста значимо при избора на идващия патриарх да надделее тази линия, която защитаваше самият патриарх Неофит - линия на отбрана на полезностите, свързани със независимост, с ненасилие, с приемливост. Това е доста значима посока, тъй като не всички, най-малко доколкото аз мога да погледна в профил, не всички представители в Синода са носители на тези полезности по идентичен метод ", сподели доцент Лозанов.

Според преподавателя по „ Политически връзки " проф. Росен Стоянов църквата и вярата постоянно са ни крепели и са ни давали посока.

Патриарх Неофит беше човек на мъдростта, търпелив, мек, човек на спокойствието. „ Именно такива хора би трябвало да бъдат давани за образец, с цел да надмогнем това злободневно ежедневие.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР