Когато сме пред дилема какво да сготвим или пък не

...
Когато сме пред дилема какво да сготвим или пък не
Коментари Харесай

За любимите си ястия, новата си книга и любовта към готвенето с Миро от Готвене за начинаещи

Когато сме пред алтернатива какво да сготвим или пък не сме сигурни по какъв начин тъкмо да приготвим обещано ядене, постоянно се допитваме до Миро от " Готвене за начинаещи " и неговия. Затова взехме решение да се срещнем с него, с цел да ни опише за своята обич към готвенето, обичаните си ястия, новата си книга и какво ли още не! Вижте какво показа Миро с нас:

Следим канала Ви с интерес още от самото му основаване. Как се роди концепцията за него?

Идеята за канала ми пристигна, защото много постоянно ми се постановяваше да изяснявам по телефона на другари по какъв начин да си подготвят обещано ядене. Те знаеха, че аз обичам да сготвям още от студентските си години, а в следствие приключих кулинарен курс и се възползваха от скромните ми познания. Както може би се досещате с указания по телефона резултатите им не бяха впечатляващи и по тази причина ми хрумна, че мога да фотографирам на видео някои известни предписания, по този начин те биха били от изгода на много по-голяма група хора, а освен на най-близките ми.

Радвате се на от ден на ден и повече почитатели. Как Ви се отразява известността?

Не бих споделил, че се схващам като прочут, въпреки понякога да ми се случва някой да ме заприказва по улицата. Аз съм национален човек и несъмнено отбягвам от обществени изяви, само че работата ми по канала го постанова все по-често. Ежедневието ми си е безусловно същото каквото е било постоянно и се надявам да си остане такова.

Кога се появи ползата Ви към готвенето? От какъв брой години се занимавате с кулинария?

Реално започнах да сготвям от нужда. Аз съм роден в Шумен, само че когато приключих гимназия се реалокирах да изучавам във град Варна, където за първи път живеех самичък и се постановяваше да се оправям с цялото домакинство, в това число и с изхранването си. Отначало го карах като всеки студент на полуфабрикати и подготвена храна, само че след няколко месеца взех решение, че по този начин не може повече и започнах да си подготвям домашна храна, излизаше ми много по-евтино и вкусно. Това беше през далечната 2008-ма година. Завърших професионален курс когато пристигнах в София през 2015 година, защото ползата ми към готвенето към този момент не беше просто любителски.

 2335185

От видеата Ви си проличава, че вършиме всичко с доста обич. Видеозаснемането единствено занимание ли е за Вас или Ви и носи и приходи?

През първите 2 години беше просто занимание, в следствие се трансформира в източник на спомагателни приходи за мен. Естествено пристигна миг, когато се наложи да избера да не преставам ли да работя на контракт и канала да е единствено занимание или да напусна работа и да се съсредоточа на 100% върху ютюб. Избрах второто и не скърбя.

В канала Ви виждаме разнородни предписания. Кое предпочитате да приготвяте - сладко или солено?

Трудно ми е да избера сред сладкото и соленото, въпреки повече време да съм работил като сладкар, в сравнение с като готвач. Смятам, че съм по-добър в приготвянето на десерти, само че вкъщи акцентирам на солените ястия.

Съвсем неотдавна издадохте. Рецепти за какви ястия ще открием там?

В книгата съм събрал някои от най-любимите ми предписания, такива с които съм израснал като дете и други, които научих в последните няколко години. Постарал съм се във всеки сезон да има от всичко - супи, съществени и десерти. Също по този начин съм присъединил и няколко потребни предписания за зимнина - туршия, краставички, сладка и така нататък

 2335182

На обичайни ястия ли залагате в нея или на персонални интерпетации?

Бих споделил, че много от ястията са обичайни, само че несъмнено както постоянно се майтапя в България всяко село си има лична версия и се зараждат разногласия, коя е най-правилната рецепта. Нека просто кажем, че съм написал рецептите, по този начин както аз ги подготвям и са ми вкусни, без да се преценявам на 100% с нормите, с цел да има въпреки всичко книгата моят почерк.

Коя е Вашата обичана българска рецепта?

Трудно е да се избере единствено една. Постна - фасул в гърне, а от месните - телешки чомлек и капама.

 2335180

А задгранична?

Обожавам лазаня, както и всевъзможни други типове паста.

Правил ли сте опити с типичен български предписания?

Не съм по опитите, по-скоро съм от хората, за които когато нещо работи и се е потвърдило във времето, то няма потребност от промени.

Коя рецепта от книгата бихте провокирали нашите читатели да подготвят?

Тъй като навлизаме в зимният сезон, мога да им препоръчам да подготвят зелевите сарми със сушени сини сливи. Аз самият бях прелестно сюрпризиран, когато ги пробвах за първи път. Бабата на жена ми ги беше направила и даже без месо си ги хапнах предостатъчно.

Коя е подправката, без която не можете?

Чубрица, само че несъмнено магданоза и джоджена са компактно зад нея.

Преди време разкрихте, че Ви следва пренасяне в ново студио. Кога можем да чакаме видеа в новата кухня?

от новата кухня е към този момент в канала.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР