Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск. Това каза по

...
Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск. Това каза по
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск

Когато службите и прокуратурата мълчат, има напън. Това сподели по Българска национална телевизия ген.-лейт. Румен Миланов по случая с разстрела на Мартин Божанов – Нотариуса.

Цялата борба е в това коя политическа мощ ще овладее службите. Всички приказват за промяна в службите, аз промяна не виждам, сподели той.

До този миг действителна промяна с службите не съм видял, сподели той.

По думите му промяната би трябвало да стартира с качеството на хората, кадровата политика,да господства законосъобразността, не целесъобразността.

„ Министерски съвет обезпечава публичния ред и национална сигурност. И трите управляващи имат отговорност към националната сигурност. Президентът има отношение към трите управляващи, той е балансьор “, разяснява той. По думите му президентът не може да е апатичен към националната сигурност като главнокомандващ.

Предложението е службите да ги назначава Народното събрание. Парламентът би трябвало да си знае мястото в законодателната самодейност, а не да е изпълнителна власт и да назначава и уволнява. Ние сме парламентарна република, само че не сме конвент, сподели ген. Миланов.

Моята параноя е, че когато има преразпределение на материални средства, постоянно има офанзива по службите, сподели той.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР