Когато сладкишът е шоколадов, насладата е гарантиранаНеобходими Продукти● За сладкиша●

...
Когато сладкишът е шоколадов, насладата е гарантиранаНеобходими Продукти● За сладкиша●
Коментари Харесай

Шоколадов сладкиш с белтъчен крем

Когато сладкишът е шоколадов, насладата е обезпечена

Необходими Продукти

За сладкиша


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● какао - 1/2 ч.ч. органично
● прясно мляко - 1/2 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● есенция - ванилия

За крема


● яйца - 2 бр.
● захар - 150 г
● прясно мляко - 600 мл
● нишесте - 1 пакетче ванилия
● ванилия

За украса по избор


● шоколад - разтопен

Начин на подготвяне

За сладкиша разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте белтъците с половината захар, а жълтъците - с останалата захар. Към жълтъчната примес прибавете прясното мляко, олиото, бакпулвера и ванилия.

Пресейте брашното дружно с какаото и ги прибавете на части към сместа. Накрая прибавете деликатно разрушените белтъци. Изсипете сместа в определената форма (аз използвах 2), която сте постлали с хартия за печене. Печете сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до суха съчка.

Оставете готовия сладкиш да се охлади. Вкусен е и независимо, само че с крем е напряко страховит.

За крема разделете яйцата на жълтъци и белтъци, жълтъците смесете с 50 г захар, нишестето и 100 мл от млякото, бъркайте до приемане на гладка кашичка, останалото мляко излейте в тенджера и загрейте, до момента в който заври. Към заврялото мляко прибавете сместа с нишестето, до момента в който бъркате пламенно, с цел да не се образуват бучки. Оставете крема да се охлади.

За белтъчния крем пригответе захарен сироп от 100 г захар и 100 мл вода, варете сиропа, до момента в който доближи температура 120 градуса, а когато температурата стигне 118 градуса, започнете да разбивате белтъците.

Готовия захарен сироп изсипете на струйка към белтъците, до момента в който разбивате с миксер, разбивайте още 5-7 минути, до момента в който се получи гъст и бляскав крем. Смесете двата крема благодарение на шпатула.

Получава се доста бухнал крем, най-после прибавете ванилията и разбъркайте. Нанесете готовия крем върху сладкиша и оставете да стегне в ледник за няколко часа.

Бон Апети!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР