Когато си мислим за икономическото въздействие на COVID-19, единствените образи,

...
Когато си мислим за икономическото въздействие на COVID-19, единствените образи,
Коментари Харесай

Как процъфтя бизнесът на най-богатия човек в Сингапур. За месец той забогатя с още $1 милиард

Когато си мислим за икономическото влияние на COVID-19, единствените облици, които ни идват на разум, са за опустошаване. Китайската стопанска система се сви за първи път от пет десетилетия, повече от 20 милиона души в Съединени американски щати останаха безработни, а темпът на напредък на Брутният вътрешен продукт на Индия е пада съществено.

Но има браншове, най-много в здравната област, които са отбелязали растеж на облагата от момента на появяването на пандемията за ковид в Китай през декември предходната година. Един подобен бизнесмен, който е отбелязал растеж на благосъстоянията, е Ли Ситинг, съосновател и ръководител на Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics. Компанията прави здравно съоръжение, в това число вентилатори, които са изключително значими за лечебните заведения в актуалната обстановка. Ситинг, който е роден в Китай, само че е жител на Сингапур, е най-богатият човек в страната, написа The Week.

Състоянието му набъбна с към 1 милиард $ единствено за месец от продажбата на вентилатори на страни, борещи се с ковид, написа Business Insider.

Той е нараснал благосъстоянието си с 4,3 милиарда $ тази година, съгласно South China Morning Post. Цената на акциите на компанията е повишена с съвсем 50%. Богатството му се усилва приблизително с към 37,7 милиона $ за всеки 24 часа.

Търсенето на вентилаторите на Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics процъфтява в обстановката на битка с вируса. Медицинските вентилатори оказват помощ на пациентите да дишат и са от решаващо значение за лекуването на постъпилите в лечебните заведения с ковид.

Говорител на компанията декларирал, че поръчките се усилват внезапно през предишния месец. " Имаме поръчки от 100 страни за здравното ни съоръжение за битка с епидемията ", сподели той, представен от South China Morning Post. Той съобщи още, че е получена поръчка за към 10 000 вентилатора за Италия. Точната цена на вентилатора не е конкретизирана.

Ли не е единственият милиардер, който се оправя добре с рецесията. Основателят на Amazon Джеф Безос също прави облаги посред пандемията, откакто продажбите на Amazon се повишиха бързо. Компанията даже прибегна до незабавно наемане на спомагателен личен състав. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР