Когато шефът наближи и види на екрана ви нещо забавно,

...
Когато шефът наближи и види на екрана ви нещо забавно,
Коментари Харесай

Един парадоксален начин да бъдем по-продуктивни в работата

Когато шефът наближи и види на екрана ви нещо занимателно, което явно не е работа, време е да го запознаете с един любопитен, доказан от поредност проучвания факт. Няколко разнообразни опита са открили, че фирмите, които броят минутите на чиновниците си, не са на прав път. Гледането на занимателни клипчета по време на работа усъвършенства представянето и творчеството ни, а фотосите на сладки животинки ни вършат по-концентрирани.

Руби Надлър и екипът й от университета в Западен Онтарио организират опит с група студенти, като въздействат на настроението им с поредност от разнообразни видео материали.

За положително въодушевление били употребявани клипчета от YouTube с радостни бебета и скрита камера, а за тъмно - депресиращи песни и вести за естествени бедствия. Контролна група студенти трябвало да остане в „ неутрално “ въодушевление.

След това всички младежи трябвало да вземат решение задания и да подреждат фотоси в избрани групи. Развеселените студенти се справили най-добре със дилемите. „ Мрачните “ и „ неутралните “ даже не можели да запомнят добре разпоредбите на дилемите.

„ Ако работите върху план, който изисква новаторско мислене или се постанова да обмислите деликатно някой проблем, позитивното мислене ще ви помогне - уверена е Надлър. - Много хора подсъзнателно се стараят да привлекат положителното въодушевление. Така че тези, които на пръв взор си губят времето, може да се окажат най-хубавите ви чиновници! “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР