Когато се запознаете с даден човек, обикновено първото нещо, на

...
Когато се запознаете с даден човек, обикновено първото нещо, на
Коментари Харесай

Какво представлява двойната брадичка и как да я отстраним

Когато се запознаете с даден човек, нормално първото нещо, на което обръщате внимание, е външният му тип. По-специално - на лицето и шията. Двойната брадичка постоянно е сериозен проблем. Тя се появява във всяка възраст, споделят специалисти.

Възможно е да стегнете тази част от тялото си в домашни условия. Ортопедът Антонина Завадска, изясни за какво се появява двойната брадичка и по какъв начин да се преборим с нея. 

" Двойната брадичка, поражда заради два фактора: прекалено струпване на мазнини в региона на брадичката и намаляване на мускулите на тази зона. Тя постоянно се свързва с процеса на стареене, когато равнището на колаген и еластин в кожата понижава, а мускулите отслабват ", уточни лекарят.

Не във всички случаи обаче е отговорна възрастта. Понякога това събитие се демонстрира в резултат на генетична предразположеност: от родителите може да се съобщи податливост към струпване на непотребна мастна тъкан в шийната подчелюстна дипла, смята Завадска.

Недостатъчната физическа интензивност, прегърбването или нарушената стойка, както и привързаността към смарт телефоните, също спомагат за образуването на двойна брадичка. 

Неправилната стойка в 95% от случаите до 40-50-годишна възраст води до формиране на двойна брадичка, споделя ортопедът. 

Как да се преборим с двойната брадичка? 

За да се преборите с двойната брадичка, има разнообразни способи. Консервативните и ефикасни способи за унищожаване на двойната брадичка включват сложни извършения за стягане на мускулите на шията и брадичката, масажни сеанси, които усъвършенстват кръвообращението, и ревитализация на тъканите. 

" Съществуват и модерни способи, които могат да оказват помощ за понижаване на количеството мазнини в региона на двойната брадичка ", изяснява лекарят.

По думите на Антонина Завадска рехабилитационната техника кинезиотейпинг, позволява да стегнете кожата на шията и брадичката, като влияете на мускулно и съдово равнище.

Как бързо да премахнете двойната брадичка?

" Направете по този начин, че да избегнете появяването на втора брадичка ", предлага лекарят.  " Контролирайте стойката си. Столът на работното ви място трябва да поддържа гърба ви изправен ", казва Завадска.

Според нея е належащо да носите ортопедични стелки, за да предотвратите нарушавания на опорно-двигателния уред.

" За унищожаване на двойната брадичка вкъщи ще ви помогне комплекс от извършения за общия тонус на мускулите на раменния пояс. Необходимо е да се вършат извършения в продължение на най-малко 15 минути ", споделя специалистът. 

Според лекаря използването на електронни устройства способства за образуването на двойна брадичка. 

" Когато преглежда информация, чете известия, написа, човек нормално държи главата си в неправилна позиция. Това основава мощно напрежение в мускулите на шията и брадичката ", изяснява лекарят 

Според Завадска масажите в региона ще оказват помощ за нормализиране на кръвотока  и ще понижат двойната брадичка. 

Важно е да се помни, че всеки човек е неповторим и аргументите за появяването на двойна брадичка могат да бъдат разнообразни. Ето за какво е целесъобразно да се консултирате с доктор ортопед, преди да започнете лекуване. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР