Когато се влюбите, в тялото започва вълна от промени, усещания,

...
Когато се влюбите, в тялото започва вълна от промени, усещания,
Коментари Харесай

Ето физически признаци, че сте влюбени

Когато се влюбите, в тялото стартира вълна от промени, чувства, имащи освен прочувствено, само че и физическо изражение.
Влюбеният човек мъчно може да прикрие възприятията си, тъй като те се изписват по тялото и лицето му по всевъзможни способи, издаващи любовта. 
Кои са някои от най-забележимите физически признаци, че сте влюбени?

Изчервяване
Изчервяването е доста типично за влюбените хора. Може да ви се случи в обстановки, в които не сте очаквали да поруменеете. Може даже да не е особено и типично за вас да се изчервявате в други напрегнати обстановки, само че руменината да се появи в миг, в който изпитвате неспокойствие от близостта на индивида, в който сте влюбени. 

Изпотяване
Изпотяването е симптом на неспокойствие. Когато наличието на някого не ви е безразлично и даже единствено мисълта за него ви кара да се развълнувате, това покачва телесната температура и задейства механизмите на изстудяване, каквото е изпотяването. Не се учудвайте, в случай че усетите прилив на горещи и студени талази, изпотяване на дланите, мишниците. Това са все признаци на влюбване. 

Ускорен пулс
Сърцебиенето е предизвикано от повишението на адреналина и серотонина в тялото, което се случва при стрес – както отрицателен, по този начин и позитивен, каквото е влюбването. Вълнението, зараждащите се усеща, терзанието, неизвестността са в основата на ускорения пулс, до момента в който сте във етапа на влюбването, тъй като са свързани с нараснали равнища на стрес в положителния смисъл на думата. Излезли сте от зоната си на комфорт и сте мощно разчувствани от различен човек, за който не спирате да мислите.

Промени в гласа
Когато сте влюбени и сте погълнати от колегата си в началните стадии на връзката, когато по едно и също време обожествявате половинката си и се стремите да му се харесате, това може да ви накара неумишлено да имитирате неговата интонация. Това държание да се превърнете в проекция на индивида, в който сте влюбени, е натурален механизъм, целящ да се сближите и да намерите общ път. Вълнението също е в основата на смяната в гласа и интонацията. Гласът ви може да стане по-тънък и креслив, без даже да се усетите. 

Хормоналният баланс се трансформира
Влюбването провокира промени в хормоналния баланс. Хормоните на напрежението стартират да нарастват, само че и серотонинът – хормона на щастието и привличането. Допаминът – хормонът на удоволствието и отговарящ за пристрастяването също се покачва. Затова се чувствате пристрастени и непрекъснато мислещи за обичания човек. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР