Когато се върна в България, ще говоря с президента за

...
Когато се върна в България, ще говоря с президента за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Когато се върна в България, ще говоря с президента за свикването на КСНС за РСМ


Когато се върна в България, ще приказвам с президента за свикването на КСНС, на който да бъде показан отчет на външно министерство за връзките сред България и РСМ. Това сподели министър председателят Кирил Петков, откакто се срещна с македонския си сътрудник в Рим.

Искам да му обясня за какво е добра тази стъпка за привикване на съвета за национална сигурност, само че това е право на президента по Конституция, добави той.

Петков сподели, че не са се обвързвали със периоди с Ковачевски за рухване на ветото за договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз.

"Форматът съдружен съвет е доста значим и аз ще го свикам. Но на нас ни би трябвало по-широк консенсус и по тази причина би трябвало и опозицията да бъде осведомена. Много е значим този въпрос, с цел да бъде стеснен единствено до една група от партии ", добави той към причините си за какво би трябвало да има съвещателен съвет при президента.

Петков разяснява още, че през идващите седмици се чакат провокации от групи, които не желаят добросъседство сред двете страни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР