Когато се роди бебето, майките с ентусиазъм започват да водят

...
Когато се роди бебето, майките с ентусиазъм започват да водят
Коментари Харесай

Водете дневник срещу ежедневния стрес

Когато се роди бебето, майките с възторг стартират да водят бебешкия му дневник. Някъде към петото зъбче обаче ентусиазмът се изпарява, а съвсем изчезналото време обрича хубавата концепция на неуспех. И въпреки всичко дневникът, въпреки и постоянно в повърхностен тип, остава като благ спомен от тази първа година с бебето.

Какво общо има бебешкият дневник с този, който предлагаме да си извършите, когато децата към този момент са пораснали и на пръв взор няма какво толкоз да описвате? Всъщност – има.

Създаване на собствен свят

Когато си водите дневник, на процедура вие си създавате собствен свят, цялостен с вашите мисли, усеща, страсти и безредици от съответния миг. След време ще ви бъде извънредно прелестно да си ги припомняте, а в тях е съвсем несъмнено, че по един или различен метод, ще участват членовете на фамилията ви.

От друга страна, описвайки какво се е случило денем, освен ще се разтоварите от насъбраната отмалялост и напрежение, само че ще имате опция да обмислите по-добре нещата, да си запишете някоя потребна концепция, да насочите потока от мисли в избрана посока. Всичко това е потребно за мозъка, защото го държи деен.

Не на последно място, воденето на дневник дава късмет да се откъснете от това, което ви заобикаля и да се фокусирате върху себе си. А това доста оказва помощ да подредите хаоса вътре във вас.

Как да водите дневника

Задължително на ръка и върху хартия! Така по-добре ще обмисляте думите, ще следвате хронологията на събитията, ще върнете историята обратно в паметта си, ще насочите потока на вашите мисли в избрана посока, което да ви помогне на идващия ден да поправите грешките си и да разрешите даден проблем. Това е самобитно странствуване във вътрешния ви свят и ще ви помогне да разбирате повече себе си и своите стремежи, да споделяте по-добре с хората към вас и да вършиме по-точни преценки на хора и обстановки.

Според експертите, написването на мислите на хартия единствено по себе си ги трансформира в цел, която интуитивно се стремим да следваме, или в неточности, които не желаеме повече да позволяваме. В дневника място намират и обичаните ни хора, което пък към този момент остава като спомен.

Какво да описваме

Воденето на дневник не значи да описвате час по час какво вършиме. В него би трябвало да включвате единствено неща, които са били значими или забавни за вас. И дано има баланс сред позитивните и отрицателните случки, с цел да не се трансформира в похвала или недоволство. Когато описвате задачите си, вие ще си дадете сметка за огромните и дребните неща, които желаете, и ще имате доста по-реалистични упования.

Ако в даден ден нямате въодушевление да пишете, не се насилвайте. Трябва да го желаете, с цел да бъде сполучливо. И не се стремете към спазването на някакви часове – вечер преди лягане да вземем за пример. Пишете тогава, когато имате какво да кажете.

Водете дневника си в кътчето, където нормално релаксирате. И изберете някой спокоен миг от деня, когато децата не ви дърпат непрекъснато за нещо. Понякога и 5 минути са задоволителни, само че да бъдат пълноценни, с цел да излеете мислите, страстите и спомените си върху хартията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР