Когато се появи ечемик на окото, въпросът е какво да

...
Когато се появи ечемик на окото, въпросът е какво да
Коментари Харесай

Ечемик на окото: какво да правите?

Когато се появи ечемик на окото, въпросът е „ какво да върша? “. Струва си обаче освен да знаете какво да вършиме, с цел да се отървете от ечемика, само че и да знаете по какъв начин да постъпите, с цел да не се появява повече.

Първото, което би трябвало да запомните е, че никога не би трябвало да го стискате. Това не е елементарна пъпка. Изцеждайки ечемика, рискувате да разпространите патогенни бактерии в други мембрани на окото и с кръвообращението инфекцията може да проникне в мозъка. Не е желателно да лекувате сами ечемика, в случай че е допустимо посете офтамолог.

Лекарят ще ви каже тъкмо какво да вършиме, когато имате ечемик на окото и най-вероятно ще предпише капки и мехлеми. Така че, с цел да се отървете от ечемика на окото, капете капка албуцид в окото пет пъти на ден; намажете засегнатата област с мас от тетрациклин или левомицитин. Ако ечемикът се появява постоянно, се нуждаете от засилено лекуване, като UHF или кварциране, може също да ви бъде предложено да проведете курс на антибиотици и витамини.

Според бабините предписания стоплянето също оказва помощ, само че в случай че загрявате мястото, преди абцесът да се е отворил, рискувате да увеличите възпалението. По-добре е да започнете да загрявате, когато ечемикът към този момент се е отворил, т.е. се появи гнойно обособяване. Може да го обработите с варено яйце, като увиете с забрадка, с цел да не изгорите кожата на клепача

Защо ечемикът се появява?

Да се ​​отървете от ечемика е половин триумф, доста по-важно е да се уверите, че той няма да се появи още веднъж. Непосредственият провинен за появяването му е бактериална зараза. Ечемикът е остра стафилококова зараза на космения фоликул и прилежащите жлези. Най-често инфекцията се развива вследствие на излагане на Staphylococcus aureus. Освен това в множеството случаи ечемикът визира деца, които имат доста слаба имунна система.

Друга причина за появята му може да бъде неспазване на разпоредбите за персонална хигиена (достатъчно е да избършете окото с мръсни ръце или кърпа). Също по този начин ечемикът може да се появи в случаите, когато има някакво заболяване на стомашно-чревния тракт, глисти или захарен диабет. Нарушенията на имунитета, метаболитните такива, също способстват за появяването му. Затова би трябвало да бъдете по-внимателни към здравето си – и чистотата на ръцете си!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР