Когато съм посещавал заведението Осемте джуджета“, не съм виждал никого

...
Когато съм посещавал заведението Осемте джуджета“, не съм виждал никого
Коментари Харесай

Софийският апелативен прокурор ходил в Осемте джуджета, но не е виждал там никой от ръководството

Когато съм посещавал заведението „ Осемте джуджета “, не съм виждал никого от управлението на прокуратурата там, сподели апелативният прокурор на София Радослав Димов на чуването си във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса.

 

" В " Осемте джуджета " съм ходил, само че в качеството си на клиент. Заведението е зад Софийския областен съд и там огромна част от съдиите вървят да обядват. Имаше изключителна кухня. А също така аз пребивавам на същата улица ", изясни Димов.

 

" Не съм виждал никакви прокурори в " Осемте джуджета ", не ми е известно да има отчет в ГДБОП за връзките на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов с някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото ", съобщи Димов, запитан от Златан Златанов от " Възраждане ".

Прокурорът добави, че не е посещавал частния SS клуб.

На различен въпрос, заложен от ГЕРБ-СДС, Димов сподели, че е посещавал „ Осемте джуджета “ единствено като клиент, тъй като то е било близо, както до към този момент закритата Специализирана прокуратура, по този начин и до дома му.

На различен въпрос от ГЕРБ-СДС, по отношение на това по какъв начин е стигнал до позицията на апелативен прокурор, Димов изясни, че е определен на тази служба посредством конкурс на Висш съдебен съвет.

 

" За апелативна прокуратура аплайвах, откакто бях поощрен от доста сътрудници. Прокурорите, на които бях началник, бяха удовлетворени от мен, без да желая да звуча нескромно ", сподели Димов пред депутатите.

" За госпожа Емилия Русинова, тя беше градски прокурор и ми трябваше някой, който да познава работата на градска прокуратура. За Емил Петров (брат на Петьо Петров-Еврото - бел. ред.) - избрах, тъй като е работил в профилираното звено на градска прокуратура, а ни трябваше и човек, който да знае обстановката във Видин, тъй като това е един спорен регион ", сподели още апелативният прокурор и посочи, че е избрал персонално и третия си заместител.

 

Димов беше началник на Софийската районна прокуратура от 2017 до 2019 година - интервалът, в който преписките и делата против Божанов са били прекратявани.

 

Източник Българска телеграфна агенция, " Дневник "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР