Когато решила да организира пролетно парти в къщата си през

...
Когато решила да организира пролетно парти в къщата си през
Коментари Харесай

През 1999 г. тя загубила половината си лице. Но сега докторите й дали причина да свали маската

Когато решила да провежда пролетно празненство в къщата си през март 1999 година, 16-годишната Криси Щелц в никакъв случай не би могла да допусна какви опустошителни последствия ще има решението й.

Онази вечер тя безусловно изгубила половината си лице.

Това е Криси Щелц на 16 години. Снимката е направена преди случай, който ще отнеме половината й лице.

Всичко почнало с организирането на празненство за приятелите на Криси. Те желали да честват дружно пролетната почивка. Леел се алкохол и всички се смеели. Но скоро атмосферата се трансформирала.

Домакинята отишла в една от стаите, с цел да предложи на гостите портокалов сок и видяла един от приятелите си с пушка в ръце. 

Криси споделила на приятеля си „ Остави това, преди да убиеш някого “.

Но той оттговорил, че не е заредена.

Инцидентът

Секунди по-късно Криси е простреляна в лицето. От упор, откакто приятелят й натиснал спусъка на явно зареденото оръжие. Тка животът на Криси се трансформирал вечно.

Нейният другар по това време, Уил О’Брайън, се натъква на кървавата сцена малко по-късно.

„ Не знам дали в миналото сте виждали ранено животно да се пробва да стане? “, споделя Уил. „ Това видях. Видях пострадване, от което никой не оцелява, с изключение на някой в действителност мощен. А тя се опитваше да стане. “

Криси незабавно била откарана в близката болница, където хирурзите работили старателно, с цел да спасят живота й.

Успели да я запазят жива, само че три четвърти от лицето й били унищожени и не можели да спасят очите и носа й.

Възстановяването

Момичето било дълго време в кома, а лекарите и фамилията й се надявали на знамение. Била се отървала от тежки мозъчни контузии, само че никой не знаел дали Криси в миналото ще се разсъни.

Лекарите не били виждали толкоз тежък случай.

Най-накрая, след шест напрегнати седмици, Криси пристигнала в схващане и направила първите стъпки по дългия си път към възобновяване.

„ В съзнанието си въображаемо бях на странствуване до плажа със фамилията си. Мислех, че съм заспала на задната седалка на колата. “

Гаджето на Криси от гимназията, Уил, трябвало да й изясни какъв брой неприятно е била простреляна. Той трябвало да й заяви, че тя в никакъв случай повече няма да види или помирише нещо.

Разбира се, Криси била шокирана, само че приела новината по-добре, в сравнение с някой можел да си показа.

Още с излизането си от болничното заведение Криси стартира да се учи да живее като кьорав човек. Освен всичко друго, тя научила брайловата писменост и да върви с бастун.

Криси не искашла да изостави остарелия си живот, по тази причина се върнала в остарялата си гимназия. Дори приключила с отлични оценки по всичките си предмети и участвала на абитуриентския бал.

Втори късмет

Връзката на Криси с Уил скоро завършила, само че той й оказал невероятна поддръжка след случая.

Скоро обаче се появила нова обич. На среща за незрящи Криси се среща с мъж на име Джефри Дилгер. Подобно на Криси, Джефри изгубил зрението си на 16-годишна възраст, само че поради заболяване.

Нещата им се получили и през днешния ден връзката им е по-силна от всеки път. Те имат дете, което също се споделя Джефри.

Въпреки всички провокации, с които се сблъскало, момичето траяло да гледа положително на живота.

Имало обаче едно нещо, което Криси считала, че ще направи нещата доста по-добри: да получи лице, което синът й да може да гледа.

Ново лице


През 2010 година, след 11 години носене на черна маска за сън, Криси била напът да получи лицева протеза от екип хирурзи.

Екипът употребявал фотоси на 16-годишната Криси, с цел да сътвори очи и нос, които да подхождат на останалата част от лицето й.

Лекарите Лари Оувър и Дейвид Трейнър били натоварени със задачата да основат лицето на Криси. Останалият екип от хирурзи отстранил наранената тъкан от лицето на Криси, основал дихателен проход и добавил зъбни импланти.

Те също по този начин употребявали трансплантирана кожа от левия крайник на Криси, както и винтове и железни пластини, тъй че протезата да може елементарно да се смъква.

Лицето пристигнало с цялостен грим, в това число очна линия, сенки за очи и серпантина – всичко това било направено от силикон.

Протезата и интервенцията коствали 20 000 $, които не се покриват от застраховката на Криси. Но лекарите и медицинските сестри решили да работят в свободното си време, гратис.

Новата Криси 


Всички близки, в това число дребният Джефри, приели доста добре новата визия на майка си.

Криси споделя пред ABC News, че може да вижда света и хората, които познава в сънищата си.

„ Когато си лягам всяка вечер… виждам сънищата пълноценно. Все още виждам небето. Все още виждам… нали знаеш, океана… “

Въпреки че множеството хора я съжаляват, Криси споделя, че не би трябвало.

„ Когато някой разбере по какъв начин съм ослепяла, първият му коментар в 99 % от случаите е „ Съжалявам “. А моят отговор на това е: „ Няма за какво. Оцелях “, споделя тя пред Oregon Live.

„ Не съм човек, който желае да ме съжаляваш. Аз към момента съм жива. Все още съм тук и се развличам. Много съм щастлива “.

Въпреки че протезата на Криси ще би трябвало да бъде заменена след няколко години, тя споделя, че бъдещето й наподобява обещаващо.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР