Когато преди 2 000 години Платон е описал в диалозите

...
Когато преди 2 000 години Платон е описал в диалозите
Коментари Харесай

Откриха Атлантида край бреговете на Бразилия

Когато преди 2 000 години Платон е описал в разговорите си „ Тимей “ и „ Критий “ тайнствения континент Атлантида и могъщата цивилизация на атлантидите, надали е предполагал какъв брой работа ще отвори на всички учени след него. Елементарна информация в архивите демонстрира, че до ден-днешен съществуват над 200 000 листа сериозна научна литература по въпроса за изчезналия континент.

Необичайно изобретение на дъното на Атлантическия океан край крайбрежията на Бразилия може би най-сетне ще постави точка на въпроса съществувала ли е Атлантида и в случай че такава страна в действителност е съществувала, къде се е намирало и какво тъкмо се е случило с нея и нейната високо развита цивилизация.

Съвсем рутинно проучване на проби от океанското дъно на 1500 км югоизточно от крайбрежията на Бразилия хвърлят в ужас учените от Геоложката работа на Бразилия.

 Атлантиди

Причина за това е, че взетите проби от дъното се оказали от гранит. Първоначално учените решили, че става въпрос за неточност, тъй като гранита и характерен континентален материал и не се среща на морското дъно.

С помощта на японските си сътрудници и техния батискаф „ Синкай – 6500 “ са взети нови проби от океанската дъно, които не просто удостоверили съществуването на гранитен масив на съвсем един километър дълбочина, само че и разкрили и огромни наноси от кварцов пясък, който също не би могъл да се образува на морското дъно.

Според шефа на отдела за минерали в Бразилската геоложка работа Роберто Вентура, взаимните старания на японските и бразилските учени са довели до откриването на „ бразилската атлантида “.

 Морско дъно

Геолозите допускат, че въпросното място в действителност е било континент или част от античен континент, който е съществувал независимо след окончателното делене на Африка и Южна Америка преди 100 млн години.

Откритието на частите от античния континент още веднъж разпалва пристрастеностите в научната общност и повдига въпроса за съществуването на Атлантида, макар че в региона, където са открити гранитните скали не са открити никакви следи или остатъци от цивилизация.

Освен чисто научно, откритието има и мощно геополитическо значение. Бразилските създатели на откритието считат, че в случай че проучванията им изрично потвърдят, че тази част от океанското дъно, известна още като „ Възвишението Рио Гранде “ имат континентална конструкция и темперамент, то държавното управление на Бразилия има право да съобщи правата си над него.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР