Когато правителството на Кирил Петков и Асен Василев реши да

...
Когато правителството на Кирил Петков и Асен Василев реши да
Коментари Харесай

Синдикатите в „Мариците“: Половината служители ще останат без работа, 7000 души


Когато държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев реши да заложи тези пагубни 40% в ПВУ, никой не намерения за обществените измерения, съобщи Деян Дяков

Синдикатите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ упорстват още от средата на предходната година да се прегледа още веднъж Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) в частта му за редукция с 40% на въглеродните излъчвания до 2026 година Обясни пред БТВ Деян Дяков, ръководител на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.

„ Въпросните 40%, който са заложени в ПВУ, ще се отразят на 50% от потенциала на централата, т.е. половината, а евентуално и повече от централата би трябвало да бъде затворена и да не създава електрическа енергия – това са към 800 мегавата на час “, сподели той.

Според работещите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ това ще докара до прекъсване на износа на ток. Това от своя страна значи, че половината от хората ще останат без работа.

Една бъдеща промяна на стопанската система би се отразила най-много в двете градчета, които са най-близо до комплекса – Раднево и Гълъбово

Общият брой на служите в централата е 1200-1300 души, само че закриването на част от мощностите ще докара и до 50% понижение на работата в мината, а там работят други 7000 души. Половината от тях също се останат без приходи.

„ Не имам вяра, че единственият вид е да се понижат мощностите. През миналата година, когато държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев реши да заложи тези пагубни 40% в ПВУ, никой не намерения за обществените измерения. Не се направи социологическо изследване. Няма и финансово изследване, по какъв начин това ще се отрази на района “, сподели още Деян Дяков.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР