Когато попитали Далай Лама, какво го учудва най-много в човечеството,

...
Когато попитали Далай Лама, какво го учудва най-много в човечеството,
Коментари Харесай

Носят ли ви парите здраве и щастие?

Когато попитали Далай Лама, какво го учудва най-вече в човечеството, той дал отговор:

„ Защото човек жертва здравето си, с цел да завоюва пари, а по-късно харчи парите си, с цел да си върне здравето. Освен това индивида е толкоз угрижен за бъдещето си, че не е благополучен в сегашното. В резултат на това той не живее нито в сегашното, нито в бъдещето; той живее по този начин, като че ли в никакъв случай няма да почине, а по-късно умира, без фактически да е живял. “

Носят ли ви парите здраве и благополучие?

Защо парите ръководят нашия свят?
Думите на духовния и политически лидер на тибетския народ, притежател на Нобелова премия за мир, за жалост отразяват цялата истина за индивида.

Защо сме по този начин? Е, от дребни ни карат да имаме вяра, че най-важното в живота са парите. „ Ако не се грижиш за образованието си, няма да намериш добра работа и ще бъдеш безпаричен “ – това изречение множеството от вас евентуално са чували доста пъти. Вероятно доста от вас споделят същото на личните си деца. Сигнали, които придават на парите тяхната магическа мощ, непрестанно се основават и изпращат към нас, повече или по-малко индиректно, освен от средствата за всеобща информация, само че и от обособени членове на нашето общество.

Правят ли ви парите щастливи?

По-лесен ли е животът за богатите? Да, те не се тормозят от нарастването на цените и могат повърхностно да харчат парите си. За страдание, те също имат свои проблеми! Според Епикур щастието е да се любуваме. Нещастие е да страдаш. Ако желаете животът ви да е благополучен, би трябвало да се отървете от потребностите, които не можете елементарно да посрещнете.

Заслепени от жаждата за пари, вие не можете да видите какво ви предлага живота всеки ден. По този метод не виждате същинската хубост на живота и не му се наслаждавате. Истината е, че щастието не е просто следващата кола пред къщата, а това да имате близки и обичани хора до вас. Важни са и желанията, които всеки човек има. Мечтите могат да се сбъдват всеки ден, без значение от вашето благосъстояние.

Ако желаете да бъдете щастливи, би трябвало да разберете и дефинирате личните си потребности, а не да следвате образеца на други хора. Когато се взирате във опциите, които вярвате, че парите могат да предложат, постоянно забравяте за себе си и за същинските си потребности. Парите са значими, само че не трябва да се слагат преди всичко в опашката на вашите потребности.

Ако приемем, че парите носят благополучие, всички богати би трябвало да им се радват когато и да е! Ако е по този начин за какво богатите хора постоянно страдат от меланхолия? Когато ги питат какво в действителност желаят в живота, милионерите постоянно не дават отговор. Случва се постоянно да попадат в психиатрични заведения или – още по-лошо – да се самоубиват!

Ново проучване, съфинансирано от Фондация Гейтс, показва богатите хора като изгубени души, депресирани от мощни страхове, паники и съществени проблеми на доста равнища!

Парите носят ли ви здраве?

От огромно изследване в Англия британците имат вяра, че парите са по-важни в живота, в сравнение с да се радваш на положително здраве или благополучен фамилен живот.

Почти половината от участниците, 41 % считат, че благосъстоянието е ключът към щастието, спрямо 32 %, които считат, че е най-важното да си здрав. Дали участниците, уверени в преимуществото на парите пред положителното здраве, биха останали на същото мнение при положение на съществено или нелечимо заболяване?

По-добре е да си здрав и безпаричен, или неизлечимо болен и богат?

Всеки от вас би трябвало самичък да си отговори на този въпрос. Вярно е, че за богатите хора е доста по-лесно да останат здрави, тъй като на доктрина могат да спортуват постоянно и да ядат органична храна. Но в действителност ли го вършат? Въпреки, че може да се спекулира доста в това отношение, няма смисъл да слагаме всичко под общ знаменател.

Важният факт обаче е, че богатите хора не живеят доста дълго! Публично наличната информация демонстрира, че най-дълголетните хора в света, които се радват на чудесно здраве през целия си живот, като цяло са небогати и в никакъв случай не са се интересували от печелене на пари!

Единственото изключение е милиардерът Дейвид Рокфелер, който умря на 101-годишна възраст след седмата си сърдечна трансплантация.

Животът на един милионер не е елементарен, а съпътстващия го мощен стрес се отразяват на здравето. Парите не дават здраве. В противоположен случай богатите и известни хора в никакъв случай нямаше да се разболеят.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР