Когато поискахме минималната работна заплата да стане 850 лева -

...
Когато поискахме минималната работна заплата да стане 850 лева -
Коментари Харесай

Григорова: Когато поискахме 850 лв. минимална заплата Асен Василев отказа, а сега наддава като на селска сватба

Когато поискахме минималната работна заплата да стане 850 лв. - както директивата споделя - да е 50% от междинната, Асен Василев сподели, че не може. Сега по време на предизборната акция наддава като на селска женитба. Това не е отговорно политическо държание. Доходите би трябвало да се усилват. Инфлацията е вследствие от цените на горивата. Това разяснява икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова за " Твоят ден ".

Мерките на Европейски Съюз демонстрират стабилно поглъщане при възторжени фанфари от Брюксел. " На 15 септември би трябвало да поговорим за опасенията на шефове, които не знаят по какъв начин ще се отопляват и може би ще би трябвало да преминат в дървена почивка. " Газпром " дава най-ниска цена по дълготрайния контракт, а не по краткосрочните покупки. Това значи, че актуалната обстановка е преференциална за Русия, тъй като получава повече пари. Продължаваме да вземаме полутечен газ от Русия, Европа също ", съобщи тя.

Според нея мините в комплекса Топлоелектрическа централа " Марица-Изток " нямат аварийни елементи и ленти за въглищата и изнемогват.
Икономистът Кузман Илиев счита, че с новите енергийноспестяващи ограничения на Европейски Съюз признават, че има обедняване и икономическа регресия. " Европа е рискова за личните си жители. Започва да се спуска форма на социализъм към страните-членки. Цените по пазарите са спекулативни и хвърчат непрекъснато. Дългосрочните контракти без значение с кого са, са единственото нещо, което дълготрайно може да работи. Проблемът е когато единствено затваряш източници, само че не си подсигурил инфраструктура за другите възможности ", акцентира той.

По думите му не трябва да се покачва минималната работна заплата навсякъде. " Това може да провокира проблеми и безработица ", уточни Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР