Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП), не подозирах риска

...
Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП), не подозирах риска
Коментари Харесай

Нинова: Преглътнах егото и останах, за да няма отлив от БСП

Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП), не подозирах риска от разделяне и разсипване на партията. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изненадващия отвод през вчерашния ден да подаде оставка и пред Конгреса на партията, с което публично щеше да се отдръпна от председателския пост.

 „ Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в яд. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да желаят да напущат партията. Това ме тормози. Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах подобен резултат и си дадох сметка, че моята оставка може да докара до сериозен спад в поддръжката за Българска социалистическа партия. Предстоят локални избори, а ще отидем на тях разрушени ”, разяснява Нинова.

Имало напън върху делегати в това число и посредством приучване в банки на хора с заеми, които били предизвестени да внимават по какъв начин ще гласоподават на партийния конгрес, с цел да нямат проблеми с връщането на заемите.

По думите ѝ за първи път  в политиката споделя едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата. „ Трябваше да си преглътна егото и си, да понеса имиджови вреди. Не беше елементарно решение. Трябваше обаче да минимизирам вредите от тази рецесия, в която изпаднахме ”, посочи Нинова.

Тя попита за какво хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ през вчерашния ден пред партийния конгрес, хората от вътрешната съпротива напуснали залата.

Нинова счита, че през вчерашния ден на конгреса е получила поддръжка от съпартийците си и твърди, че това доста я е заредило.

Относно предлагането на ГЕРБ партийната дотация да бъде понижена от 11 лева на 1 лев на глас тя сподели:„ Партийната дотация би трябвало да се понижи, само че не трябва да е 1 лев, тъй като това значи завършек на многопартийната система в България и тирания на една партия ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР