Когато пазаруваме и се стремим да напълним кошницата си с

...
Когато пазаруваме и се стремим да напълним кошницата си с
Коментари Харесай

Замразените зеленчуци по-полезни ли са от свежите?

Когато пазарим и се стремим да напълним кошницата си с колкото се може по-здравословни храни, естествено избираме свежите плодове и зеленчуци, а не замразените, скрити зад пластмасови обвивки и пластове скреж, тъй като считаме, че пресните артикули са доста по-здравословни и са запазили своите потребни качества.

Всеки от нас знае или най-малко си мисли, че свежо е равно на здравословно, нали по този начин? Това обаче не постоянно е по този начин, написа vesti.bg.

Оказва се, че замразените и консервираните зеленчуци и плодове могат да са доста по-полезни от свежите.

Питате се по какъв начин това въобще е допустимо? Не единствено е допустимо, само че си има и разумно пояснение, което сме решили да споделим през днешния ден с вас.

В момента на отделяне на плода или надлежно зеленчука, потребните му субстанции постепенно стартират да се изгубват.

Отделянето на плода или зеленчука от неговото дърво, шубрак или стъбълце прекъсва връзката с източника на хранителни субстанции и той стартира да се храни от своите лични субстанции, с цел да оцелее. А тези субстанции надалеч не са неограничени.

Свежите зеленчуци, които купуваме в магазините, от време на време пътуват с дни, до момента в който стигнат до щандовете, а по-късно и нашите торби и купи. В този интервал те претърпяват огромни промени.

Друг значим аспект е фактът, че с цел да не се скапе, преди да доближи мечтаната дестинация, продукцията постоянно се обира неузряла, тъй че тя напълно не съдържа всички потребни субстанции, които би съдържала, в случай че се остави да узрее, плодът се откъсне и изяде на момента.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР