Когато нещо не върви в една държава, за мен по-притеснително

...
Когато нещо не върви в една държава, за мен по-притеснително
Коментари Харесай

Георги Господинов: Изборът на политиците е наша грешка или наш успех


" Когато нещо не върви в една страна, за мен по-притеснително е какво се случва в гражданското общество. Изборът на политиците е наша неточност или наш триумф. Ако ги оставим да си вършат каквото желаят, ще си вършат каквото желаят ". Това съобщи писателят Георги Господинов в деня на балотажа, в който две трети от регионалните градове в страната избират своя кмет.

" Много е значимо да гласуваме, когато упрекваме политиците, ние в действителност оневиняваме себе си ", съобщи носителят на премия „ Букър “ в ефира на БТВ.

" Някак си сами се самозакопаваме ", сподели още създателят на " Времеубежище ". Според него няма по какъв начин да има добра политика без схващане между тях, а нашето общество не може да излезе от предишното. По думите на Господинов, литературата ни учи да гледаме в колорит към индивида.

" Много е значимо да описваме историите си, персоналните си истории, тъй като те стопират пропагандната история. Но е доста значимо и да слушаме историите на другите. Това което ни се случва – пропагандата и подправените вести, ни държат в черно-бялото. Цялото общество е просмукано от тази радикализация “, безапелационен е Господинов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР