Когато нещата опират до човешки права, всяко едно правителство е

...
Когато нещата опират до човешки права, всяко едно правителство е
Коментари Харесай

Журналист: Проблемът на Навални е, че руското общество го счита за много силно подкрепян от Запада

Когато нещата опират до човешки права, всяко едно държавно управление е длъжно да реагира. Разбира се казусът с Навални е малко по-различно. За мен България реагира относително умерено, което е обикновено.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът Валери Тодоров във връзка обстановката в Русия и позицията на формалните български управляващи по отношение на ареста на Алексей Навални.

"Властта в Русия не работи меко. За мен сега там се натиска да се създаде още един политически пандизчия. Дали Навални ще стане воин, това е различен въпрос. Едва ли управляващите ще рискуват да го държат дълго в пандиза. В Москва желаят да покажат, че няма да се поддадат на напън, тъй като от другата страна Западът натиска да се съблюдават човешките права. За размерите на Русия митингите не са огромни, само че там и двама души да излязат да изкажат друго мнение от Кремъл е демонстрация на кураж и храброст ", добави Тодоров.

"В Русия политическите партии не играят огромна роля, тъй като по този начин е построена политическата система. Навални към момента не е електорален водач и не заплашва ръководещите на избори. По-тревожно за Кремъл е, че Навални почва да сплотява националното неодобрение, което пораства от ден на ден. Ясно е, че екипът на Навални не може да направи филм за двореца на Путин. Това е работа на непознати служби и от Русия намекнаха, че най-вероятно това е дело на американците. Въпросът е, че се нападна корупцията в Русия. Най-големият минус на Навални в Русия е, че там го смятат за доста мощно подкрепян от Запада ", ракзри журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР