Когато навън е 30 градуса, дори и край морето започваме

...
Когато навън е 30 градуса, дори и край морето започваме
Коментари Харесай

Ледена пързалка с олимпийски размери разхлажда посетителите на Кранево

Когато на открито е 30 градуса, даже и край морето започваме да си мечтаем за по-хладно място. На север от Варна има такава опция – от плажната горещина да попаднете на минус 6 и даже на минус 160 градуса.

Туристите в курортното населено място Кранево могат да се спасят най-малко за малко от летните горещини, като посетят ледената пързалка там. Тя се намира на метри от морския бряг и дава опция както за тренировки на спортисти от разнообразни клубове, по този начин и за развлечение на туристите.

" Посред лято, целогодишно, ние поддържаме този същински лед за многообразие за гостите, които са отседнали на лятната си отмора, както и в тази ситуация имаме и спортисти, пристигнали от целия свят да си упражняват спорта. Има школи и за фигурно пързаляне, и за хокей, даже от Варна и от вътрешността на страната, идват и стартират. На Балканите са малко такива спортни бази. Съответно когато стане въпрос за същински лед, за тренировки, които могат да се съчетаят с лятна отмора, сме единствено ние ", сподели Йон Бондар, сложен шеф.

Пързалката в Кранево е с размери за провеждането на олимпийски надпревари. Поддръжката й през лятото обаче е скъпоструващо начинание. Не единствено на ледената пързалка можем да се охладим през най-горещите летни дни. Един от СПА центровете в Кранево предлага криокамера.

" Ползваме от минус 100 до минус 160, като криокабината на всеки 100 градуса още веднъж изхвърля този азот. След криокабината ще почувствате облекчение, ободряване, ние работим с изключение на за такива млади, здрави хора като вас, само че и за всички хора, които желаят да понижат наднорменото тегло. В момента към този момент стига до - 154, - 157. Можете да се движите. Единственото условие е да не вдишвате от течния азот ", описа Славка Неделчева, СПА менижър.

За още по-добър резултат експертите в СПА центъра предлагат след криокамерата гостите да се възползват и от останалите възстановителни процедури.

Репортер: Силвия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР