Когато накрая човечеството стъпи на Марс, това ще бъде важно

...
Когато накрая човечеството стъпи на Марс, това ще бъде важно
Коментари Харесай

Принтираните къщи от проекта Хабитат за Марс са готови

Когато най-после човечеството стъпи на Марс, това ще бъде значимо достижение, само че пасажерите, които първи ще стигнат до Червената планета, евентуално няма да бъдат там за доста дълго.

В последна сметка обаче, НАСА и целият свят чакат, че ще бъде колонизиран освен Марс, само че и други планети, и с цел да се реализира тази фантазия, ще трябват места за живеене на междупланетните пасажери.

Имайки това поради, НАСА започва 3D-печатното предизвикателство, наречено Хабитат, като разпореди на екипи от откриватели и инженери да проектират домове за галактическите пътешественици, които биха могли да бъдат основани по поръчка благодарение на хардуер за 3D щемпел, взет на теоретично пътешестване до Марс или друга сходна на Земята планета. Сега един от финалните стадии на надпреварата приключи и НАСА избра трите най-хубави виртуални жилища.

Конкурсът се организира в три етапи, като всяка от тях е разграничена на няколко характерни задания. Понастоящем екипите са в последната фаза, а виртуалната 3D структура, която преди малко е приключила, дава три неповторими местообитания.

Тази част от предизвикването имаше премия на стойност 100 000 $, която беше разграничена почти отмерено сред трите най-хубави плана. Неща като архитектурна целокупност, успеваемост и резистентност са били взети под внимание при оценяването на всеки план, а спечелилият (най-горе) е отбелязал най-вече точки за непоклатимост на дизайна.

Продължавайки напред, най-големият тест за екипите ще бъде непосредствено създаване на обиталищата, което ще даде опция да се отпечатат дребни версии на техните творения пред аудитория от учени и научни почитатели. Това събитие е планувано да се организира от 1 до 4 май в Илинойс, а паричните награди възлизат на впечатляващите Щатски долар 800,000.

Разбира се, макар ангажираността на НАСА със надпреварата, нищо не подсигурява, че първите хора, които ще колонизират Марс, в действителност ще живеят в къщи, моделирани тъкмо като тези, създадени от екипите в това съревнование. По-скоро галактическата организация желае да изследва нови благоприятни условия за местообитания и да откри инженери и дизайнери, които биха желали да работят, когато най-сетне стартира същинската подготовка за колонизиране на Марс, а още преди този момент, евентуално и на Луната.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР