Когато мислим за инфлацията, трябва да си поставим цел -

...
Когато мислим за инфлацията, трябва да си поставим цел -
Коментари Харесай

Зайкова за инфлацията: Трябва да се помисли дали да се задържат цените, или да се повишат доходите

Когато мислим за инфлация та, би трябвало да си сложим цел - дали да задържим цените, дали единствено да оказваме помощ и на бизнеса, и на семействата, или да помислим по какъв начин без напрежение да повишим приходите по този начин, че семействата да не бъдат ощетени. И когато си сложим цели, тогава да избираме ограниченията. Това съобщи икономистът и някогашен народен представител от " ИТН " Мика Зайкова пред Българска национална телевизия. 

Според нея обаче, при всички положения, най-употребяваните артикули бързо ще изчезнат, в случай че се постави таван на цените. Ако се постави таван на цените, има огромен риск да изчезнат стоките по магазините, предвижда Богомил Николов от Национална асоциация " Активни консуматори ". 

Освен това, обстановката се мени - в даден миг калкулацията може да е една, по-късно да се промени. Затова доста по-важно е да се вгледаме в аргументите, които водят до тази инфлация , изясни Николов.

От своя страна ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов съобщи пред Българска национална телевизия, че намаляването на Данък добавена стойност се случи преди 2 години в бранша на ресторантьорството.

Това била строга икономическа мярка, с цел да останат повече пари в бизнеса, който 8 месеца не работи поради коронавирус, а през другото време беше строго стеснен, изясни Ралибегов.

Внушенията на финансовия министър, че намаляването на Данък добавена стойност не е довело до отклонение на цените, е безусловно отклонение на вниманието, добави Алибегов. С това се съгласи и Мика Зайкова , съгласно която намаляването на Данък добавена стойност и данък би трябвало да е на европейско ниво.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР