Когато McLaren представи 720S на салона в Женева през 2017

...
Когато McLaren представи 720S на салона в Женева през 2017
Коментари Харесай

Това е най-лекият и най-мощен сериен модел на McLaren

Когато McLaren показа 720S на салона в Женева през 2017 година, чувството бе, че екипът в Уокинг е основал нещо в действителност особено. Затова наследникът му - McLaren 750S – има сериозната задача да надскочи оригинала, само че по всичко проличава, че дамите и господата в базата на McLarenотново са свършили блестяща работа. За това свидетелства фактът, че 750S е най-лекият и най-мощен сериен модел, юридически в миналото от McLaren.

Ако ви наподобява прочут (я вижте новата E-Class), това е тъй като британците не са преосмислили радикално модела. Както 650S бе еволюция на 12C, новият 750S употребява за основа своя впечатляващ предходник. Резултатът е по-леко, по-мощен и по-вълнуващ суперавтомобил от McLaren, който ще се предлага като Coupe и Spider.

Двигателят остава познатият битурбо 4,0-литров V8, към него имаме карбонов монокок, непокътнато е хидравличното окачване, само че всичко това е усъвършенствано като компановка, с цел да се извлече цялостният капацитет от 750S.

Двигателят М840Т генерира повече мощ от преди, инженерите в Уокинг са свалили всеки непотребен грам „ лой ”, а упоменатото окачване е последно потомство PCC III с олекотени съставни елементи и усъвършенствана геометрия. В последна сметка от McLaren настояват, че 30% от съставените елементи в 750S са нови.

Но да не отсрочвам най-важното, обвързвано с определенията най-мощен и най-лек. В този случай налягането в двете турбини е увеличено, като са добавени олекотените бутала от 765LT. Резултатът е 750 к.с. и 800 Нм въртящ миг.

Не наподобява нещо умопомрачително, въпреки всичко в плюс идват единствено 4% повече конски сили, само че мощността и въртящият миг към този момент са повече от тези в Р1 (737 к.с., 722 Нм), по този начин 750S става най-потентният сериен модел на McLaren.

Какво е ускорението и други любопитни числа може да научите на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР