Когато любовта към автомобилите и уменията са големи, тогава и

...
Когато любовта към автомобилите и уменията са големи, тогава и
Коментари Харесай

Българин е превърнал този „Москвич 2140” в купе

Когато любовта към колите и уменията са огромни, тогава и резултатът от вложените старания си коства. И не е наложително в основата да е нещо западно, скъпо и мощно. В случая става въпрос за един остарял „ Москвич 2140 ”, който носи сантиментални усеща на притежателя си.

Тази преправка на остарялото съветско возило е българска, дело на консуматор с име Petkov Mp, който показа фотоси и малко видео на плана си във „ Facebook ” групата АВТО – МОТО КЛУБ КАЗАНЛЪК.

Носталгията на българина към отминалите времена е добре известна. Но тя е разбираема, защото огромна част от нас са се учили да карат точно на руски возила, за които се чакаше ред с години.

Какви са сантиментите на Petkov Mp, това си е персонален негов въпрос. Важното е, че той е направил тази доста забавна преработка, като „ Москвич ”-ът към този момент е станал купе. Покривът от Ford Orion е снижен с 30 см, той е и по-тесен от оригинала. Благодарение на по-широкото въздушно окачване от BMW E30 – автомобилът е уголемен с към 25 см. Задният мост е с шпер диференциал от Е36. Петстепенната скоростна кутия е от Ford Sierra.

Преработките не свършват дотук. Какво още е направено по автомобила вижте на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР