Когато легендарният трейдър Лари Уилямс, който е патрон на Асоциацията

...
Когато легендарният трейдър Лари Уилямс, който е патрон на Асоциацията
Коментари Харесай

Васил Банов: Балонът на биткойна трябва да се спука и ще се спука

Когато именитият трейдър Лари Уилямс, който е патрон на Асоциацията на трейдърите в България (АТБ), беседва с ръководителя на организацията Васил Банов по тематиката за криптовалутите и биткойна, той признава, че е „ към този момент прекомерно остарял за тези неща и не ги схваща “.

„ Поне за мен тази цена е нещо ненормално, сигурно сега има доста мощно пазаруване. Чисто пазарно това значи, че има няколко огромни играчи, които са с огромна експозиция и търсят сега способи за дистрибуция. Тази дистрибуция може да са фючърсите, имаше и концепция за дистрибуция посредством други криптовалути. Но съгласно мен става дума за балон. Вярвам, в криптовалутите и блокчейна, че те имат бъдеще, само че тази цена е прекомерна “, сподели пред Bloomberg TV Bulgaria Васил Банов.

Той е на мнение, че " балонът на биткойна " би трябвало да се спука и ще се спука. „ Въпросът е, че може преди този момент цената да се повиши доста. Фючърсите ще прибавят детайл на ливъридж и ще основат опция за дистрибуция. Но някои от криптовалутите ще заместят биткойна сигурно “, разяснява експертът.

Той разяснява и представянето на софтуерните компании на Wall Street през годината. Според него 2017 година е била извънредно добра, освен за софтуерните компании, а като цяло за американския пазар на акции на фона на „ страховит прогресивен тренд “.

„ Но сме надалеч от някакви върхове. През последните няколко седмици се вижда спад при софтуерните акции, което е изцяло обикновено, защото те започнаха за завземат все по-голям % в портфейлите на професионалните вложители и беше редно да се поличи ребалансиране, тъй че да влязат в естествени стойности.

Лесното финансиране на всевъзможен тип финансиране, изключително в софтуерния бранш, значи, че колосите са си финансирали планове за бъдещите най-малко 20 години. Тоест, чака се те да порастват, несъмнено, с известни флуктоации “, разясни Банов.

Облягайки се на статистиката, той чака в този момент да стенем очевидци на едно Коледно повишаване най-малко до края на годината. Според него при започване на годината може да чакаме спад, който е естествен, само че няма да е голям. „ Очаквам 2018 година да даде идващия комфортен миг за покупки “, сподели още експертът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР