Когато контролът на телесното тегло е важен за нас, има

...
Когато контролът на телесното тегло е важен за нас, има
Коментари Харесай

Влезте във форма с храни с отрицателен калориен внос

Когато контролът на телесното тегло е значим за нас, има няколко въпроса, които следва да си зададем, с цел да изградим подобаваща за проектите ни режим.
На първо място, би трябвало да си изясним по какъв брой калории, гълтаме дневно всекидневно. И те надлежно, би трябвало да се редуцират малко. Обикновено рекомендациите при здрав човек в дейна възраст са малко над 2000 тиня.
Оттук незабавно идва вторият по значение въпрос – каква физическа интензивност имам денем? Обикновено тъкмо съгласно нея диетолозите построяват персоналните ни режими за хранене. И те са създадени на база пол, растеж, тегло, % на телесните мазнини, възраст и цели, които си слагаме. Режимът е друг, в случай че желаем намаляване от 5 кг и 20 кг. Същото важи и във връзка с периодите – дали желаеме да отслабнем с 5 кг за месец или половин година или се касае за отбягване на йо-йо резултат след съкращаване на тежестта.
Тогава, когато търсим леко съкращаване на тежестта, тъй като коланчето на дънките ни стяга, можем да прибегнем до автокорекция на режима си за хранене. Съветите работят и в случай че се стремим да поддържаме мъчно реализирани килограми или сме усетили, че сме прекалили с приема на храна за няколко дни. Във всички останали хранителният режим е рационално да бъде направен от експерт с здравно обучение и ценз.
Как можем да си помогнем сами - с яденето на храни, с които де факто внасяме по-малко калории, в сравнение с тялото ни изразходва за усвояването им. Редовното хранене с подбрани артикули е и по-здравословното решение, в сравнение с лишаването от закуска или обяд или фрапантното стесняване на менюто.

Кои артикули могат да се наредят в листата артикули с „ негативен калориен импорт “?
На първо място, целината . Разбира се, тя не е зарзават, с който да се храниш и заситиш, употребяваме я по-скоро за фалшификация. Добавянето ѝ в супата я овкусява прелестно. В множеството случаи гладът или незасищането, което изпитваме, се дължи на неналичието на усет или привикването към добавки в готовите храни. Целината, като се изключи че е извънредно нискокалорична – съдържа единствено 16 ккал за 100 г и е богата на потребни субстанции. В нея има витамин А, витамин С и фолиева киселина. И изобилства от фибри, на което главно се дължи „ негативният “ енергиен импорт.
Веднага след нея могат да бъдат упоменати морковите . Те носят 41 ккал за 100 г и са богати на витамините А, С, К, както и на манган и калий. Освен че с целината дават отлични разновидности за диетични супи в композиция с други зеленчуци и артикули, могат да се хапват за закуска всякога при чувство за пригладняване. Фибрите им в недопечен вид основават чувство за запълване в стомаха задълго и ще принудят организма ни да изразходва не малко сила в процеса на храносмилането им.
Доматите постоянно са се приемали за диетичен артикул. Съдържат единствено 19 ккал за 100 година Като главен артикул в салатата, могат да дадат насищане, доста фибри, витамин С, калий и антиоксиданти. Добре е въпреки всичко за усвояването на потребните детайли от салатата да се употребява малко потребна лой – да вземем за пример върджин зехтин. Включването на сирене, шунка, кашкавал, яйца и даже малко сухарчета може да забави изгладняването скоро и трансфорат салатата в тонизиращо обедно ядене или гарнитура към парче риба или нежно месо.
Броколите са един от най-полезните налични зеленчуци. Богати са на фибри, витамин С и антиоксиданти с антитуморен резултат. Калориите са единствено 34 за 100 грама. За да се възползваме оптимално от здравословната му стойност обаче си има предписание за приготвянето им. Не търпят повече от 5 минути термична обработка. Остават малко жилави за консумация, само че дъвченето е другар на отслабването – тъй като хаби сила и тъй като актът на хранене се удължава и като краен резултат гълтаме по-малко количество храна.
В листата с диетични артикули място има и динята . Въпреки че е плод и е сладка, тя е нискокалорична – 30 ккал/100 г – и богата на фибри. При по-високи цели във връзка с тежестта е добре въпреки всичко да се внимава за количеството любеница, което се хапва едновременно. В случай на леки нарушавания на кръвната глюкоза за предпочитане е да се хапва за десерт и се гарнира със сирене, с цел да не се получи „ инжекционно “ вкарване на захари в организма.
Списъкът може да бъде удължен с: тиквички, краставици, грейпфрут, ягоди и горски плодове, зелени листни зеленчуци, зелен боб, зеле, чушки, гъби, ябълки и други
Дали е подобаващ даден зарзават, плод или различен артикул, може да прецените като разберете неговата калоричност – би трябвало да е по-ниска, както и дали е задоволително богат на фибри. Важно е не толкоз количеството захар и въглехидрати, които съдържа, а времето за което те се разграждат и усвояват от организма.
Включването на повече усъвършенства храни в менюто балансира хранителния режим и разрешава по-добър надзор на калориите, които гълтаме, без да се усещаме гладни и организмът ни изпитва недостиг на потребни субстанции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР