Когато комунизмът в неговата класическа съветска форма колабира у нас

...
Когато комунизмът в неговата класическа съветска форма колабира у нас
Коментари Харесай

Имаме си вече и тройна „швейцарска“ коалиция

Когато комунизмът в неговата класическа руска форма колабира у нас по руска повеля за оцеляването на неговите разновидности носителите на болестта му взеха няколко завоя на кръговото придвижване на историята.

Завиваха “плавно ” посредством тъй наречените равномерен преход към пазарна стопанска система, вследствие на което трайно изостанахме от конкуренцията по този път.
Прегърнаха национализма като последното леговище на комунизма за да оцелее под добре позната обичайната форма, приспособена за реанимирането на някогашния “интернационализъм ”.
Загърбиха враждебното сталинистко отношение към “царска Русия ” и го замениха с фетиш към всичко съветско. Замениха руския ни “национален празник ” 9 септември със също толкоз “българския ” 3 март.
Взеха в свои ръце сътвореното имущество от милионите безправни приятели и другарки, на които се обясняваше преди, че са стопани на създаденото от тях.
Монополизираха банковото дело
в сякаш плуралистичната към този момент финансова сфера.
Запазиха си контрола над армията и службите.
Съхраниха си медийното въздействие в задоволителна степен, с цел да го употребяват за всевъзможни подривни действия против омразната им народна власт, разрешила да има и медии, които не им се подчиняват.
Пред вероятността България да се причисли към западните съюзи Европейски Съюз и НАТО издигнаха като преграда лозунга за неутралитет ( Варшавският контракт умря и нямаше по какъв начин да го възкресят). Впоследствие, когато се видя, че не могат да удържат този фронт, взеха решение да оглавят процеса по приемането ни в двата съюза. Казано с думите на видния сред тях кукловод Любен Гоцев, Българска социалистическа партия възприе римското предписание да се присъединиш към по-силния, когато не можеш да го победиш.
Матираният комунизъм мутира в герой за неутралитет
и издигна лозунга “България-Швейцария на Балканите ”. Нелепата рекламация последователно беше забравена, само че още веднъж изплува в дневния ред на борците за обезвреждане на прозападната ни ориентировка.
Новоизлюпените “швейцарци ” се хванаха за швейцарския образец да се вършат референдуми. След Трифонов и копейкин в този опит да се имитира швейцарската традиция и да се приложи на нашия балкански терен през днешния ден се включи и Нинова. Щяла да прави референдум против “джендър идеологията ”, осведоми ни тя.
Намери си идея отвън рашистката, която отново да е обвързвана с московията, където специфичната интервенция против измисления “джендър ” може да се съпоставя по своята гняв единствено с войната против Украйна, само че и да наподобява допустима освен за рашистите у нас.
Имаме си “хартиена коалиция ”.
На Запад се гласоподава с хартия, обосноваваха се нашите рашисти, които отхвърлиха да признаят знайното на всеки Асан у нас, че машинното гласоподаване се наложи, с цел да се отстрани непознатият на Запад феномен да се пазарят гласовете цели махали, “опаковани ” в хартиена бюлетина.
Сега си имаме към този момент и тройна “швейцарска ” коалиция. Обединява “швейцарците ” у нас с това, че имат потребност да бъдат срещу нещо европейско и западно, което да изглежда…западно, швейцарско.
Истинският референдум за или срещу Запада се състоя тук от дълго време. Поне два милиона българи гласоподаваха с краката си, отправяйки се на Запад. Но за “швейцарците ” у нас това не е задоволително. Искат да бранят България от върховенството на Народното събрание, от общоевропейската валута и от измисления смут на “джендърите ”.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на Иво Инджев.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР