Когато излезе това лято, Жената-чудо с Гал Гадо пожъна такъв

...
Когато излезе това лято, Жената-чудо с Гал Гадо пожъна такъв
Коментари Харесай

Пикантната история на създателя на Жената-чудо

Когато излезе това лято, " Жената-чудо " с Гал Гадо пожъна подобен триумф, че съгласно мнозина филмът ще бъде номиниран и за " Оскар ". Зад известния облик на супергероинята обаче се крие любопитната история на основателя й Уилям Марстън , а режисьорката Анджела Робинсън взема решение да я опише във кино лентата Professor Marston & the Wonder Women, който излиза по кино екраните този месец.



Професор Марстън е психолог и академични учител, основател на прототипа на детектора на лъжата . Популярен става обаче с революционния за времето си комикс, който споделя за супер воин от женски пол - Жената-чудо.

До огромна степен за появяването на този облик имат заслугата двете дами в живота на Марстън - психоложката и откривател Елизабет, за която е женен, и студентката му Олив Бърн, с която има връзка.

Оказва се, че майката на Бърн е от първите суфражетки в Съединени американски щати и е бранител на правото на дамите да употребяват контрацептиви.

 Снимка 319494

Елизабет и Олив са извънредно еманципирани и свободолюбиви за времето си - те не просто имат връзка с Марстън по едно и също време, само че си разрешават да дадат воля на възприятията си една към друга във времена, когато сходно държание е немислимо.

След гибелта на Уилям двете не престават да живеят дружно и да отглеждат четирите си деца. В Professor Marston & the Wonder Women Люк Евънс е в ролята на Марстън, Ребека Хол в тази на Елизабет, а Бела Хийткот е Олив.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР