Когато има твърде много шум в експонирането на дадено събитие,

...
Когато има твърде много шум в експонирането на дадено събитие,
Коментари Харесай

Политолог: Дано чуем шума от резултата на новия скандал

Когато има прекалено много звук в експонирането на обещано събитие, постоянно би трябвало да имаме подозрение. Дано чуем шума и от резултата, а освен от началото, в случай че има нещо, което се случва. Защото не един път сме ставали очевидци на да вземем за пример доста шумни арести, които по-късно не са последвани от нищо. Това е моят коментар на шума, който се подвига от четвъртък насам във връзка с Митници и глевния секретар на полицията. 

Това разяснява пред Нова тв политологът доцент Албена Танева.

Снимките, които излязоха през последните дни с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, е нещо извънредно грозно. Всяко едно подозрение поставя леке върху цялата система на Министерство на вътрешните работи, без значение кой от коя групировка е излъчен. За мен това е един нетърпим товар, който се поставя на плещите на цялата система. И не е изключително съответно времето, в което това се случва, тъй като се изместват тематиките. Дали и по какъв начин ще се развият нещата най-после, дали ще има звук и в края, а освен първоначално, ще разберем по-нататък. Важно е какво има сред кориците на делото, само че аз не знам какво има там. Важното е, че каквото и да е, няма по какъв начин да погледнем позитивно на тази информация, която излиза в последните дни, коментира юристът Благородна Макева.

И да продължа мисълта на госпожа Макева - всичко, което се изнася, са данни, които евентуално са били приобщени, т.е. се изнасят от лица, които са осведомени със самото разследване. А това ме навежда на мисълта, че те следено изпускат информация в общественото пространство и оставят връзките да бъдат правени от медиите, от хората във фейсбук, на улицата, коментира Мариян Събев, специалист по сигурност. 

От 2018 година, когато започнах да се занимавам с проучване на пазара за незаконни цигари, Министерство на вътрешните работи и Митници направиха всичко по силите си, с цел да изпепелят този пазар. В момента следим някакво придвижване - пренос на трафик от Италия за Гърция. От друга страна имаме цигари с заплатен данък в България, които се изпращат с разнообразни начини зад граница. Така че казусът е умален и е незначително въздействието му върху бюджета, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР