Когато хората ми говорят за поведенческа икономика... Терминът изглежда неутрален,

...
Когато хората ми говорят за поведенческа икономика... Терминът изглежда неутрален,
Коментари Харесай

Проф. Андрей Фурсов: Невидимата власт. Кой ще управлява поколението Хари Потър

Когато хората ми приказват за поведенческа стопанска система... Терминът наподобява безпристрастен, само че факт е, че постоянно има контролиращи и следени. Поведенческата стопанска система е надзор на човешкото държание с оглед стопански цели. Затова не ми харесва. Не обичам да ме управляват. И не мисля, че ще се хареса на някого.

Зад това, от една страна, се крие действителното развиване на науката и технологиите. От друга страна... Тук виждам хора като Греф... Такива хора, увлечението им по изкуствения разсъдък... Може би бъркам. Но ми се коства, че тяхното обаяние от изкуствения разсъдък е очарованието на едно потомство, възпитано върху Хари Потър. Те го възприемат като нещо магическо, нещо, което ще реши всички проблеми. В последна сметка какво е Хари Потър? Няма потребност да учиш! Научете се просто да размахвате тази магическа пръчица и всичко ще бъде наред.

Това са хора с магическо схващане. И го възприемат като тип магия. Но на конференцията под егидата на АНБ през 18-та година беше доста добре казано. Изкуствен разсъдък? Да! Но той ще бъде програмиран от хора, които могат да се скрият зад него и да кажат: „ Това е решението на изкуствения разсъдък “. Това е безотговорна власт. Освен това преобладаващият пласт може като цяло изцяло да се скрие зад изкуствения разсъдък.

Станислав Лем има разказ " Едем ". Определена планета, на която идват нашите астронавти. Има тъждество, няма ръководеща каста. По-късно се оказва, че въпреки всичко има, само че се крие зад нещо сходно на изкуствения разсъдък. Винаги помнете кой има изгода? Тук е главният въпрос. Точно като главната мъжка дума е " не ", главният въпрос на учения: кой има изгода?

В общество, което принуждава хората да работят интензивно и да оцеляват, остава доста, доста малко време за обучение. Но обстановката се утежнява от това. Защото същият Шваб, ултраглобалистите споделят, че семейство въобще не е належащо. Вместо семейство ще има полиаморно общество. А фамилията е отживялост.

И по този начин, тук работят две неща. По-точно. Дори три. Има и трето нещо. При обществена рецесия по принцип и фамилията претърпява остри разтърсвания. Неслучайно доста постоянно фамилиите на хората, които емигрират, се разпадат. Да кажем, че хората се местят в Америка или Израел и хората се развеждат. Защото не могат да устоят на рецесията.

Разбира се, би трябвало... Според мен са нужни две неща. Първо. Това е обществена поддръжка от страната. Социална и икономическа. Тоест страната би трябвало да е заинтересувано от мощно семейство. Както беше, апропо, в Съветския съюз. И второто нещо. Това е просветителна система, която би трябвало да поддържа обичайните полезности. При нас доста постоянно се случва следното. Вижте тук. Шваб споделя, че една от дилемите на 4-та индустриална гражданска война е унищожаването на суверенитета на страните, както и на обичайните полезности. Ние заявяваме противоположното.

Но на 14 октомври 2021 година вицепремиерът Чернишенко подписва съглашение за основаването на Центъра за 4-та индустриална гражданска война в Русия. Сега е затворен заради събитията от предходната година. Но това се споделя едната ръка не знае какво прави другата. Защото в случай че сме за обичайните полезности, то всички тези швабски работи би трябвало да се изгонят с поганна метла, а не да се възпроизвеждат тук. Тоест тук към момента е нужна доста ясна мирогледна позиция.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР