Когато говорите със Скопие, не говорите със Скопие, а с

...
Когато говорите със Скопие, не говорите със Скопие, а с
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Когато говорим със Скопие, всъщност разговаряме с Белград

Когато говорите със Скопие, не говорите със Скопие, а с Белград. А посредством Белград говорите с Москва. Така че ние имаме комплициран сътрудник за диалози. Той не приказва това, което самият той мисли, а може би към този момент дотам някои политици са деформирани, че го мислят същински.

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime ученият, посланик и член на взаимната комисия по исторически и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония (РСМ) проф. Кирил Топалов.

Според него спорът сред България и РСМ се изместил в напрежение сред Скопие от една страна и Европейски Съюз от друга.
Вече спорът се измести там и цяла Европа видя какво съставлява политиката на РСМ. Тя е една неуместна политика. Искат да влязат, а когато мъничко се опиташ да им окажеш помощ, те стават още по-свирепи против теб, както са против нас, България. Това да рушиш и да стреляш по културни центрове в Европа го няма.
„ Като че ли това общество не желае да влиза в Европейски Съюз или най-малко политиците му “, уточни проф. Топалов и добави, че жителите на РСМ желаят да имат европейски „ пасош “.

„ Понякога човек си мисли, че в предприсъединителният интервал може би е по-лесно на някои хора, в случай че желаят да „ далаверосват “ европейски пари, по-лесно могат да го създадат. Когато към този момент бъдат членове на Европейски Съюз ще им бъде доста по-трудно “, означи още проф. Топалов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР