Когато говорим за правителство, което се формира от парламента или

...
Когато говорим за правителство, което се формира от парламента или
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Не е говорено да съм служебен министър на правосъдието, но отговарям на условията

" Когато приказваме за държавно управление, което се образува от Народното събрание или президента, е доста значимо хората, които се поканват, да знаят какво би трябвало да свършат ". Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " на NOVA NEWS преподавателят по Конституционно право доцент Наталия Киселова. На въпрос дали с нея е говорено да поеме поста длъжностен министър на правораздаването, тя изясни: " Краткият отговор е не, само че в случай че би трябвало да се пошегувам, ще кажа, че давам отговор на изискванията за министър ".

Доц. Киселова разяснява актуалната политическа обстановка от позиция на процедурите. " Решението за избиране на държавно управление се приема с нормално болшинство, което значи повече от половината при съществуването на кворум. Тоест могат и с 62 гласа, в случай че влязат 121 народни представители. Ротацията или напускането не се отразяват на кворума, той е 121 ", посочи тя.

" Свидетели сме на относително прецизно съблюдаване на процедурата ", добави още доцент Киселова. Споре днея първата допустима дата за избори е 18 септември, каквато е показал и президентът Румен Радев при положение, че не се стигне до сформиране на кабинет при сегашния парламент.

Кислеова разяснява и изгонването на съветските дипломати: „ Проблемът не е в ДАНС, а в активността на политиците, тъй като беше избързано и не беше направено по най-елегантния метод, с цел да може да се понижи броя на чиновниците в посолството и въпреки това да не се утежняват връзките повече. Защото те въпреки всичко са в по-студен мир, да го назовем,” уточни тя.

Според нея Виенската спогодба не приказва за взаимност от позиция на това колкото чиновници в дипломатическата задача са от едната страна, толкоз да са от другата, а е въпрос на единодушие и преценка на приемащата страна. „ И защото в предишното ние сме разрешили, в този момент да желаеме да намаляме по този метод без това да е обоснавано, ми се коства преждевременно ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР