Когато говорим за деменция и Алцхаймер, най-често си представяме хора

...
Когато говорим за деменция и Алцхаймер, най-често си представяме хора
Коментари Харесай

Ранната деменция, симптомите й и как да й противодействаме

Когато приказваме за деменция и Алцхаймер, най-често си представяме хора в мощно преклонна възраст. Истината е, че деградацията на мозъка може да се прояви и на възраст от към 45 години.

Този тип деменция се назовава " ранна деменция ", като при него загубата наизуст не е най-очевидният признак.

Ранната деменция афектира тези елементи на мозъка, които са виновни за ръководството на мислите ни, за способността да разсъждаваме и да контролираме страстите си.

Така хората, страдащи от нея, не престават да имат мемоари за живота си, само че стартират да се държат неуместно в избрани обстановки.

Добрата вест е, че човек може да противодейства на деградацията на мозъка и да я редуцира до 55% - нещо, което е мъчно постижимо при други типове деменция.

От медицинския клон на университета Корнел, Ню Йорк, споделят, че човек може осезаемо да ограничи заболяването посредством интензивност - физическа и умствена.

Ранната деменция нападна тези, които още в средата на четиридесетте са почнали да си дават повече отмора от професионалния и обществения живот, и са се отказали да са дейни участници в публичния живот.

Спортът и умствените старания имат свойството да лимитират развиването на ранна деменция, даже и при хората, които са генетично предразположени към нея.

Под спорт учените имат поради не наложително дълги маратони или часове във фитнеса, а постоянни разходки, лов на риба и градинарство - леки и приятни занимания, които държат тялото и системите в него дейни.

По отношение на умствената динамичност, медиците от университета Корнел още веднъж оферират леки и занимателни действия, като игра на карти с другари, занятие с занимания и даже редене на пъзел.

Те акцентират, че дегенерацията на мозъка няма да спре, само че физическата и интелектуалната интензивност могат спомогнат за забавянето и ограничението й. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР