Когато FTX се сблъска с криза през ноември 2022 г.,

...
Когато FTX се сблъска с криза през ноември 2022 г.,
Коментари Харесай

4 графики, които показват възстановяването на крипто пазарите след срива на FTX

Когато FTX се сблъска с рецесия през ноември 2022 година, отбелязвайки най-ниската точка за крипто промишлеността, Биткойн (BTC) се оказа в нескончаем срив, търгувайки се със 75% под пика си.

Сектора беше изпълнен с неустановеност а регулаторните органи се подготвяха да засилят надзора върху цифровите активи, с цел да предотвратят повтаряне на срутва, претърпян от бизнес империята на Сам Банкман-Фрийд.

Няколко месеца по-късно обаче, криптовалутите реализираха впечатляващо завръщане. Това възобновление доближи своя връх предходната седмица с утвърждението на Комисията за скъпи бумаги и тържища на 11 спот Биткойн ETF-а, с което завършиха месеците на спекулации.

Очакването, довело до решението на SEC, по-силният от предстоящото стопански напредък в Съединени американски щати и оптимизмът на вложителите във връзка с евентуалното понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас изстреляха водещата криптовалута още веднъж до над $47,000, което е удивително нарастване с над 160% по отношение на равнището ѝ от 11 ноември 2022 година, деня, в който FTX разгласи банкрут.

Ентусиазираните последователи на криптовалутите плануват нескончаем бичи поход, като регистрират утвърждението на SEC по отношение на ETF-ите като забележителен катализатор.

Биткойн обаче не е единствената криптовалута, която става очевидец на отскок след случая с FTX. Родният токен на Етериум, ETH , набъбна с над 90% до близо $2,500, което съответства с напъните на BlackRock да пусне обособен спот ETF, отразяващ цената му. Освен това алткойни като Solana (SOL) и Avalanche (AVAX) означиха трицифрени облаги.

Това навсякъде възкръсване докара до удвояване на общата оценка на бранша на цифровите валути от ноември 2022 година насам, като общата пазарна капитализация на промишлеността набъбна от $740 милиарда до $1.64 трилиона все още на писане на публикацията съгласно CoinMarketCap, като единствено самостоятелната пазарна капитализация на Биткойн се е нараснала от $400 милиарда на $818 милиарда.

Не е изненадващо, че впечатляващото възобновяване, съчетано с решението на Комисията по скъпите бумаги и тържищата да даде достъп до криптовалутите на институционални вложители, още веднъж разпали онлайн интереса към Биткойн и други токени.

Данните от The Block и Гугъл Trends сочат почти 50% нарастване на търсенията за Биткойн този месец, което бележи завръщане на известността, откакто ползата понижа след неуспеха на FTX.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР