Когато Фиджи се изправи срещу Англия на четвъртфиналите на Световното

...
Когато Фиджи се изправи срещу Англия на четвъртфиналите на Световното
Коментари Харесай

Четвъртфинали на Световната купа по ръгби: Обученият във Франция старши треньор на Фиджи се стреми да победи Англия

Когато Фиджи се изправи против Англия на четвъртфиналите на Световното състезание по ръгби в Марсилия в неделя, страната хазаин Франция ще ги желае да завоюват.

Ще се играе освен междуканалното спортно съревнование, само че и тъй като Фиджи ще бъде воден от осиновен наследник.

Във Франция Симон Райвалуи от Фиджи направи първите си стъпки в треньорството и може би е поетично, че коронната му популярност като лидер до момента се върна там, където всичко стартира.

Нещата може да се подобрят още повече за някогашния нападател с гигантска рамка, само че мек диалект, в случай че тимът му стигне до полуфиналите и възможен конфликт с домакините.

Райвалуи към този момент изведе Фиджи до един от най-хубавите им резултати на Световната купа със зашеметяващата им победа с 22-15 над Австралия в група C предишния месец, която се оказа решаваща за изпращането на Flying Fijians в директните елиминации. < p> Месец преди този момент Райвалуи реализира първата победа над Англия -- не по-малко в Туикенъм.

Сега Райвалуи се завърна в страната, където стартира неговият треньорски път и за доста от тези, които го познаваха като състезател и по-късно треньор във Франция, неговият триумф не е изненада.

Роден в Нова Зеландия и израснал в Австралия, Райвалуи остана правилен на корените си и представляваше Фиджи 39 пъти като състезател.

Световно състезание по ръгби 2023: Ръководство за четвъртфиналните мачове

Висок над два метра и тежащ над 120 кг в своята помпозност, клубната кариера на Райвалуи го води до Нюпорт в Уелс и Сарацинс в Англия, преди да я приключи на Състезание 92 във Франция.

„ Той беше необикновен човек, образцов ключ. Тих, само че той знаеше по какъв начин да го разбере ", сподели Джаки Лоренцети, предприемачът президент на Racing, пред AFP.

" Зад грубата си и гранитна осанка той беше доста гальовен, благ. Хората считат, че хубавите хора са слаби, само че той не беше слаб. "

Познанията и разбирането на играта на Райвалуи бяха бързо явни.

" Той беше служащ, доста почитан и почитан от съотборниците си, които видяха в той е известна мъдрост ", сподели някогашният му треньор Пиер Бербизие, който направи Райвалуи собствен капитан.

По прякор " Папа ", той също беше като татко на млади играчи от тихоокеанските острови, като родения във Фиджи френски национал Вирими Вакатава, който дойде в Рейсинг на 17 години през 2009 година

„ Той беше малко като шефа на Фиджи, всичко минаваше през него. Ако имаше някакво комплициране, той беше там, с цел да поправи нещата “, сподели Жан-Фредерик Дюбоа, някогашен съотборник, който си спомня привързаността на Райвалуи към пачи сърца на барбекю.

„ Треньорството му подхождаше “

Беше в Състезавайки се, че Райвалуи получи първия си късмет като треньор на нападатели от Гонсало Кесада.

Впоследствие Райвалуи щеше да последва аржентинския старши треньор на Stade Francais, където завоюваха купата от Топ 14.

„ Треньорската роля му подхождаше, беше съвършен за него ", сподели Дюбоа, който по това време беше треньор на бранителите на Stade Francais.

" Той беше в стихията си, треньорът на нападателите, разбивката и отбраната. "

Райвалуи последва Кесада в Биариц във втора френска дивизия, преди най-сетне да се върне в Австралия и да поеме позицията на треньор на нападателите в австралийския народен тим.

През 2020 година той стартира нова роля като шеф на академията за високи резултати във Фиджи, преди да поеме юздите на Flying Fijians при започване на тази година, откакто новозеландецът Верн Котър напусна.

Фиджийският флангър Виливе Мирамира за първи път се натъкна на Райвалуи във фиджийската академия за високи достижения.

Играч от франчайза Fijian Drua Super Rugby, Мирамира сподели Райвалуи е „ добър водач “.

„ Той носи доста опит от треньорството във Франция и това в действителност оказва помощ доста “, сподели Мирамира.

Райвалуи също впечатли с ледено хладното си държание.

„ Вие вижте го на мачове, той в никакъв случай не се ядосва “, сподели Дюбоа.

„ Той знаеше по какъв начин да получи почитание, без да покачва доста звук. “

Но освен спокойствието му, само че и човешкото му отношение е впечатлил други.

„ Саймън ми даде доста на самостоятелно равнище “, сподели Рафаел Лакафия, нападател откъм гърба, който игра под управлението на Райвалуи на Stade Francais.

„ Той беше доста благ с играчите си, с бащинско чувство.

" Освен качествата си, той ме впечатли с човешките си качества. "

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР