Когато Елена Скоко родила своята дъщеричка преди три години, тя

...
Когато Елена Скоко родила своята дъщеричка преди три години, тя
Коментари Харесай

Оргазмът при раждане е истински, твърдят учени

Когато Елена Скоко родила своята дъщеричка преди три години, тя почувствала болежка. Но и още нещо: талази от наслаждение с такава активност, че може да се съпоставят с оргазъм, написа Live Science.

" Усещането беше за поредност от талази, изпълващи ме с благополучие, които просто прекосяваха през мен ", спомня си Скоко, която е авторка на " Спомените от едно пеещо раждане ".

Въпреки че нормално раждането се асоциира с болки и физически дискомфорт, това не е първият случай, когато дами разказват чувство за възторг и оргазъм. Това твърди и ново изследване, оповестено през вчерашния ден в профилираното издание Sexologies, съгласно което по данни на акушерки в Съединените щати при 0.3 % от ражданията родилките получават оргазъм.

" От анатомична позиция оргазмът при раждане не е неочакван ", разяснява проф. Бари Комисарук, учител по логика на психиката в университета Рътгерс, щата Ню Джърси. " Всъщност интензивната стимулация на вагиналния канал при раждането може да работи точно с цел да блокира болката ".

" Хората постоянно са скептични към концепцията за оргазъм по време на раждане, само че това не е по този начин ", прибавя Дебра Паскали-Бонаро, която е измежду най-известните деятели за раждането по натурален път.

Сега новото изследване, осъществено от френски учени, е първото съществено научно доказателство, че избран брой от дамите изпитват оргазъм при раждане. Учените са влезнали по отношение на 956 френски акушерки, които на собствен ред са попълнили отчети за 206 000 раждания, на които са помагали.

" Резултатите утвърждават обстоятелството, че сходно наслаждение съществува ", написа в отчета, съгласно който в 668 случая е бил изпитан цялостен оргазъм, а в други 868 родилките са усетили знаци на наслаждение. Според учените е допустимо тези числа да са даже по-високи, в случай че на въпросите дават отговор не акушерките, а самите майки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР