Kогато е в малки дози, стресът може да бъде най-добрият

...
Kогато е в малки дози, стресът може да бъде най-добрият
Коментари Харесай

Не знаете какви всъщност са хората, докато не са подложени на голям стрес

Kогато е в дребни дози, стресът може да бъде най-хубавият другар на всеки експерт. Той е съществена съставна част за развиването и растежа.

В края на краищата усилени тренировки във фитнес залата, ежедневна работа по разрастването на вашия бизнес и приемането на провокации, с които да тествате границите на вашите качествата, са неща, които несъмнено носят доста стрес, само че те имат капацитета да бъдат и извънредно потребни.

Въпреки това, в случай че не разполагате с нужните умения и информация, с цел да поддържате равнищата на стрес в допустими граници, той може да се трансформира и в най-големият ви зложелател и да стартира да пречи на вашето развиване.

Стресът е сложен фактор от нашия живот, който има най-различни прояви, както отрицателни, по този начин и положителни.

Имайки това поради, би било добре да се запознаете с четири от главните типове продължителен стрес, с които би трябвало да бъдете най-внимателни:

Емоционален стрес

Емоционалният стрес е един в действителност сериозен проблем, защото той води до построяването на привички и държание, които са контрапродуктивни и в допълнение утежняващи проблемите, пред които ви изправя вашия живот.

Емоционалният стрес може да се прояви под формата на висока раздразнимост, омърлушеност, неспокойствие, внезапни промени в настроението и възприятие на незадоволеност от живота и работата.

Независимо от това кои от тези признаци забелязвате в личното си всекидневие, в случай че не положите старания, с цел да ограничите прочувственият стрес, той може да утежни цялостното ви усещане за вашия живот и да ви сложи в една серпантина на нещастието, в която всяко позитивно събитие остава неусетно.

От основно значение е да не забравяте, че не можете да контролирате света към вас и реакциите на другите хора.

Вие обаче имате цялостен надзор върху метода, по който реагирате на тези отрицателни обстановки. Когато приказваме за прочувствен стрес, най-хубавият антидот е себепознанието.

За да изградите положително себепознание, започнете да отделяте време за практики, които ви оказват помощ да разберете по-добре себе си, като да вземем за пример медитация и записване на вашите мисли на лист или различен физически притежател.

По този метод ще можете да по-добре премислени и разумни решения, а не такива, които са подхранвани от прочувственото ви положение.

Стрес, обвързван с вашата среда на живот

Средата, в която живеете и работите може да ви изстреля до персонални и професионални висоти, само че в това време може и да ви вкара в обстановка на застой и непрекъснато отчаяние.

С какви хора прекарвате свободното си време? Как ви кара да се чувствате градът, в който живеете? Чувствате ли се удобно в личния си дом? Каква е обстановката на работното място?

Ако множеството от тези неща не ви навеждат на приятни и положителни мисли, то вашият организъм натрупва стрес, даже и сега да не го осъзнавате.

Ако казусът е в работното място, то най-вероятно няма да имате опцията да измененията напълно работната си среда, само че това не значи, че не можете да добавите към офиса си неща, които да ви навяват положителни мемоари и страсти.

Сложете няколко растения върху бюрото си и фотоси на вашите близки, които да ви припомнят за какво работите толкоз настойчиво.

Стрес, обвързван с персоналните ви връзки

Вашият сътрудник в живота може да има възприятието, че не получава нужното внимание от вас поради претрупаният ви работен график или честите срещи с другари, които ви дърпат към остарели привички, които към този момент не са ви от изгода.

Изключително значимо е да се подготвите с подобаващите принадлежности, с цел да се справите с този вид стрес.

Например, когато става въпрос за недоволството на вашия сътрудник, не избързвате с рецензиите. Отчетете неговите/нейните терзания и пробвайте да ги успокоите, вместо да реагирате първосигнално и преждевременно.

Когато реагирате, откакто сте изслушали колегата си, ще ограничи прочувствения заряд на вашия отговор и ще ви помогне да разгледате обстановката по по-обективен метод.

Друг мощен инструмент, от който би трябвало да се възползвате в тези обстановки, е да пробвате да се поставите на мястото на другия. Именно емпатията е най-силното оръжие против недомислените реакции и отрицателните страсти.

Стрес, обвързван с работата

Това, което прави работният стрес един от най-вредните, е обстоятелството, че той може да ви последва на всички места. Когато се приберете у дома, стресът от работата няма да ви разреши да се отпуснете, било то поради напрежението, насъбрано по време на работния ден, или поради всички терзания, които имате за идващият подобен.

Първата стъпка към превъзмогването на работния стрес е освобождението на всичкото напрежение, насъбрано във вашето схващане, като напишете на лист нещата, които ви носят напрежение.

След това, идентифицирайте най-проблемните фактори. Именно тяхното премахване носи най-големи изгоди за вашето прочувствено, психическо и физическо положение.

След като определите носителите на стрес, пробвайте да отчетете и метода, по който нормално реагирате на тях. Изградете ясни граници, които не би трябвало да бъдат прекрачвани, без значение от обстановката.

Например, приемете краен час, след който към този момент не четете имейли от офиса и не се занимавате с никакви действия, свързани с вашата работа.

Макар че стресът е част от всекидневието, не е нужно той да се трансформира в определящият фактор за метода, по който живеете живота си.

Няма смисъл да се надявате, че някой ден той ще изчезне от единствено себе си. Вместо това, идентифицирайте неговите най-вредни прояви и предприемете съответни дейности, с цел да ги изкорените от вашия живот.

източник: obekti.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР