Когато чакате гости, трябва да блеснете като познавач на добрите

...
Когато чакате гости, трябва да блеснете като познавач на добрите
Коментари Харесай

Как да сготвим за гости

Когато чакате посетители, би трябвало да блеснете като ценител на положителните кулинарни обичаи, както и на новите трендове. Едно от лесните и вкусни ястия, подобаващи за посетители, са чушките, пълнени с кисело зеле.

Необходими артикули: 8 разноцветни чушки за пълнене, 4 глави лук, 500 грама кисело зеле, 100 грама кедрови ядки, 150 мл месен бульон, 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица сусам, 200 грама заквасена сметана, половин връзка зелен лук, половин връзка магданоз, черен пипер и сол на усет.

Едната глава лук се нарязва на кубчета и се запържва до транспарантно. Зелето се отцежда и се нарязва на ситно. Добавя се към лука и се задушава 15 минути на муден огън.

 Пълнени Чушки

Кедровите ядки се запържват на изсъхнал тиган до златисто. Добавят се към зелето. Добавя се сусамът и се подправя с черен пипер и сол. Чушките се разрязват на две по дължина, отстраняват се семките.

Половинките се пълнят с приготвената примес. Тава се намазва с лой и се подреждат останалите глави лук, нарязани на шайби. Върху лука се поставят половинките чушки и се заливат с бульона. Пекат се 30 минути на 200 градуса в авансово затоплена фурна.

Лукът и магданозът се нарязват на ситно, прибавят се към сметана и се смесват. Сервират се с пълнените чушки.

Пилешкото със сос фондю е уместно за посетители и се подготвя бързо. Необходими артикули: 400 грама пилешко филе, 200 грама бекон, 200 грама кашкавал, 1 чаша пилешки бульон, 2 чаши бяло вино, щипка индийско орехче, черен и бял пипер на усет, 1 супена лъжица масло.

 Месо със Сметана

Фурната се загрява до 180 градуса. Настъргват се 200 грама кашкавал или 100 грама кашкавал и 100 грама ементал.

Пилешкото филе, нарязано на приблизително огромни части, се счуква напълно леко, напръсква се с няколко капки зехтин и се увива в части бекон. В тава намазана с лой, се редят увитите филенца. Пекат се 10 минути.

Сосът се подготвя, като се смесят виното и бульонът и се оставят да заврят. Тогава се прибавя настърганият кашкавал и се готви на междинен огън, като се разбърква. Когато кашкавалът се стопи, се прибавят черен и бял пипер на усет и щипка индийско орехче. Добавя се маслото и се разбърква. Филенцата се сервират, щедро заляти със соса.

Не забравяйте, че когато сервирате на гостите си, би трябвало да ги изненадате прелестно с изгладена завивка, красиви чинии и принадлежности и изтънчено завършена гарнитура на ястията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР