Когато бяхме деца, никога не сме се замисляли за качествата

...
Когато бяхме деца, никога не сме се замисляли за качествата
Коментари Харесай

Забравената райска ябълка

Когато бяхме деца, в никакъв случай не сме се замисляли за качествата на плода, който се намираше в обилие по нашите пазари, само че и не беше толкоз известен. Все отново сладостта на райската ябълка е останала в спомените ни, а през днешния ден, за жалост, тя се намира най-вече като импорт от други страни и не знам за какво у нас се отглежда единствено в частните дворове, само че не и за промишлено произвеждане. Родината на плода на боговете е Китай, а изгодите му са неоспорими и многочислени. Нека си напомним за какво е добре по-често да консумираме райска ябълка.

Богата е на витамини и минерали

Вместо да одобряваме мултивитамини под формата на таблетки, можем да прибавим божествен ябълки към дневното си меню, в този момент е сезонът им. Този апетитен плод съдържа тиамин и рибофлавин (витамините В1, В2 и В6, които са ни по този начин нужни през зимата), както и витамини А (половината от нужната ни дневна доза се съдържа в един плод), а също и С, К, Е, магнезий, фосфор, калий и мед.

Тя е най-хубавият източник на антиоксиданти

На тези субстанции, които оказват помощ на нашите кафези да се борят против нападателни фактори на околната среда и разнообразни други, влияещи на тялото ни. Това значи, че ежедневната консумация на божествен ябълки ще ни защищити от появяването на хронични болести и в това време ще поддържа кожата ни в чудесно положение.

В нея има доста фибри

Този значим детайл спомага за поддържането на здрава храносмилателна система и за битка със стомашния дискомфорт (което е изключително постоянно събитие през зимата). Райската ябълка също по този начин намалява холестерола и забавя усвояването на захарта, което ще помогне да се избегнат скоковете в гликемичния показател.

Облекчава възпаленията

Една райска ябълка ще ни достави 20% от нужната дневна доза витамин С, който играе решаваща роля в битката с възпаленията, което е необикновено значимо при настинки и обостряне на хроничните проблеми с 20%.

Тя е и здравословна закуска

Заменете нормалните банани с божествен ябълки: това е същата вкусна, здравословна и комфортна за носене в офиса закуска. Райските ябълки са отличен източник на здравословни въглехидрати, а в това време съдържат най-малко калории.

 
Джинджифилът като опция на кафето
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР