Когато бременната в седмия месец Джорджа Мелони се кандидатира за

...
Когато бременната в седмия месец Джорджа Мелони се кандидатира за
Коментари Харесай

Може ли майка да бъде и политик: Крайнодесен лидер в Италия призовава за бейби бум

Когато бременната в седмия месец Джорджа Мелони се кандидатира за кмет на Рим през 2016 година, нейният съдружник Силвио Берлускони й сподели, че една майка не би могла да се оправи с сходна тежка работа, съобщи " Ройтерс ". Тя остана в конкуренцията, само че загуби, частично тъй като консервативните й сътрудници я изоставиха.

Две години по-късно тя бе включена в дясноцентристката коалиция, която ще се бори за победа на изборите на 4 март. Мелони упорства тяхната взаимна стратегия да включва ограничения, които да оказват помощ на работещите майки и да окуражат хората да имат деца.

Нейната партия " Италиански братя " е дребен, само че основен съставен елемент в съюза, който съгласно социологическите изследвания ще завоюва изборите, въпреки и без да получи задоволително гласове за работещо болшинство.

" Първото нещо, което поискахме, беше огромен проект за поддържане на раждаемостта и за основаване на тласъци за хората, с цел да стават родители, което е приоритет в нашата стратегия ", разяснява Мелони пред " Ройтерс ". По думите й " прекалено много дами би трябвало да избират сред това да бъдат майки или да имат работа ".

След като стана най-младият италиански министър преди 10 години, 41-годишната Мелони поведе акция с дясна националистка платформа под наслов " Италианците преди всичко ".

По думите й, в случай че темповете на раждаемост в Италия продължат да спадат, след 30 години повече от 35% от популацията ще бъде под 65 години и системата за обществено обезпечаване няма да издържи.

Докато е била претендент за кмет по време на бременността си, Мелони си помислила: " Ако този тип дискриминация се случва на някого като мен, който има опция и може да се провежда, когато стане майка, представете си какво става с едно момиче на кратковременен контракт в кол-център. "

" Италиански братя ", която получава към 5% съгласно изследванията, е по-малкият сътрудник в дясноцентристката коалиция на " Форца Италия " ( " Напред Италия! " ) на Силвио Берлускони и крайнодясната " Северна лига ". Личната известност на Мелони надминава тази на партията й, като утвърждението за нея е над 20% и я слага паралелно до съдружните й сътрудници в някои изследвания.

 Може ли майка да бъде и политик: Крайнодесен водач в Италия приканва за бейби взрив
© Reuters

В разгорещените си речи Мелони нападна имигрантите и глобализацията и приказва с горделивост за историята си в италианската крайнодясна политика. Нейните политики са близки до тези на водача на " Северна лига " Матео Салвини, само че до момента в който лигата има мощни позиции в индустриалния север, " Италиански братя " е по-силна в центъра и в по-слабо развития юг.

Тя и Салвини се опълчиха на легализирането на хомосексуалните цивилен съюзи и на даването на поданството на деца на имигранти и постоянно нападат Европейски Съюз.

Националистките им послания тормозиха финансовите пазари и Брюксел, а Берлускони отговори, като се опита да се показа за по-умерен политик, умеещ да държи под надзор буйните си сътрудници. Според Мелони еврото е " валута, която може да се срине " и Италия се нуждае от " проект Б ", само че не би трябвало да излиза от еврозоната незабавно.

Освен проекта за родителите, който планува месечни помощи за родители на деца под шест години, " Италиански братя " желае мюсюлманските религиозни служби да бъдат водени на италиански, а не на арабски език, и да се ограничи броят на чужденците възпитаници.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР