Когато беше във форма и здрава, Вивиен нямаше да се

...
Когато беше във форма и здрава, Вивиен нямаше да се
Коментари Харесай

„Искам да умра с достойнство – опасявам се от продължителна смърт, но законът за асистираното умиране е жесток“

Когато беше във форма и здрава, Вивиен нямаше да се замисли дали да тръгне из Нова Зеландия единствено с раница на раменете и усмивка на лицето, само че тези дни тя е късметлийка, в случай че успее да стигне до края на обичаната си градина.

Бившата учителка по химия от Норич беше принудена да се откаже от работа в нея при започване на петдесетте години, когато е диагностицирана с диабет и рядка форма на левкемия. Това промени изцяло живота й, защото също по този начин означаваше, че към този момент не можеше да се любува на доста от своите занимания. Сега, на 79 години, тя сподели на Mirror за какво е " бесна " на държавното управление на Обединеното кралство, че не разрешава на хората да умрат с достолепие.

Изключително мъчно е да преминеш от жаждата за живот към това да си съвсем затворен у дома. Това е действителността за Вивиен, която страда от коктейл от здравословни проблеми като диабет и левкемия от края на четиридесетте си години и в този момент се бори да диша или да прави каквото и да било - с изключение на да оцелее. „ Почти не излизам о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР