Когато 70-годишната майка на Сергей Вороненков се спомина, той плати,

...
Когато 70-годишната майка на Сергей Вороненков се спомина, той плати,
Коментари Харесай

Руска фирма предлага безсмъртие срещу съответна тарифа

Когато 70-годишната майка на Сергей Вороненков се спомина, той заплати, с цел да бъде замразен нейният мозък и да бъде непокътнат до тогава, до момента в който науката напредне дотолкоз, че да я върне към живота, оповестява организация Ройтерс.

Нейният орган е един от седемдесетте мозъка и човешки натрупа, които съветската компания KrioRus назовава свои пациенти и ги съхранява. Те са потопени в течен азот в един от високите няколко метра контейнери, ситуирани в покрайнините на Москва.

" Пациентите " са замразени при температура минус 196 градуса Целзий, като задачата е те да бъдат защитени от разложение. Но към този момент няма индикации дали науката ще бъде способна някой ден да възкреси замразените от мъртвите.

" Съгласих се на тази процедура с майка ми, тъй като бяхме доста близки с нея и това бе единственият ни късмет да се срещнем в бъдещето ", съобщи Вороненков.

Той също счита да се подложи на крионика, както е прочут методът, когато се спомине.

Ръководителят на Комисията за псевдонаука към Руската академия на науките Евгений Александров разказва криониката като комерсиална траурна работа, която няма нищо общо с науката.

" Пълни спекулации са вярата да се възродим от мъртвите и да живеем безконечен живот ", разяснява ученият.

Валерия Удалова, ръководителка на компанията KrioRus, замрази обичаното си куче, когато то се спомина през 2008 година. Тя се надява науката да се развие задоволително за " съживяването " на ползващите услугите на компанията, учредена през 2005 година. Но към този момент няма такава технология и не се знае дали в бъдеще тя ще бъде сполучлива.

Компанията, единствена в Русия, има доста евентуални клиенти от към 20 страни, подписали приживе контракт с нея. Тарифата за руснаци е 36 хиляди $ за заледяване нацяло тяло и 15 хиляди $ - единствено за мозъка. За чужденците цените са малко по-високи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР